Societat

Jocs i tallers per a centenars de nens i nenes en el Dia Internacional de les Famílies

Per Redacció

Un dels tallers per als més petits de casa va ser el de maquillatge

El Parc del Pescador va ser escenari, el passat dissabte, de jocs, actuacions i tallers per a tothom en motiu del Dia Internacional de les Famílies. Des de les 10.30 fins les 14.30 hores, el parc va acollir centenars de nens i nens que van participar en els diferents jocs organitzats pel Departament d'Acció Social i Ciutadania, a través de la Secretaria de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania. En aquell espai es van fer tallers de maquillatge i manualitats, així com altres activitats.

Aquest any la festa portava el lema 'Som família, fem valors', "perquè la família continua sent el principal espai de socialització dels infants i, a través de la seva funció educadora, dóna pautes que permeten construir un sistema de valors propis que es transmeten a partir de normes de convivència familiar", apunta el departament.

Programes de formació per a pares i mares
 
Per tal de donar suport al desenvolupament de les responsabilitats familiars, des del Departament d’Acció Social i Ciutadania s’ofereixen dos programes de formació a pares i mares amb infants 0-16. Des de l’any 2005 s’ofereix el programa 'Créixer amb tu', que te com a objectiu donar resposta als dubtes i inquietuds que molt sovint sorgeixen a les mares i pares quan s’enfronten a la maternitat o paternitat. 'Créixer amb tu' ofereix un espai de reflexió guiat per professionals experts/es en la matèria que dota a aquestes famílies dels recursos adients per enriquir i enfortir els lligams afectius vers a les seves filles i fills, des de 0 a 3 anys.

També l’any 2005, la Secretaria de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania va posar en marxa el programa 'Aprendre amb tu' dins de l’activitat formativa per a pares i mares. 'Aprendre amb tu' posa a l'abast un conjunt de xerrades sobre temes d’actualitat que preocupen a les famílies amb infants de 3 a 16 anys. Les xerrades les imparteixen persones expertes d’entitats especialitzades en les matèries tractades i proporcionen informacions i recursos que donin suport a la tasca educativa dels pares i les mares.

Comenta aquest article