Informació general

Els treballadors de TV Cambrils mostren públicament el seu malestar per un article publicat al butlletí Parlem-ne, editat per CiU

Per Redacció

L'article que ha provocat la controvèrsia ha sortit publicat al butlletí de CiU Parlem-ne

Els treballadors de Televisió de Cambrils han emès un comunicat en resposta a l'article publicat en el butlletí Parlem-ne, editat per CiU i repartit per les llars cambrilenques des de fa més d'una setmana. A l'article del butlletí de CiU, sota el títol de Concurs (retentiva televisiva), es denuncia "el tracte discriminatori i la constant censura en les imatges de producció pròpia de TV Cambrils envers els components del nostre grup municipal quan emet reportatges d'actes i festes a què assistim".
L'article continua dient que es vol un protagonisme televisiu sinó que la queixa es fa pública per "denunciar la nul·la pluralitat d'un mitjà que paguem entre tots els cambrilencs, votants del tripartit al govern o no". Segons CiU, "el més còmic del cas és veure com treballa el personal de la televisió i comprovar com es veuen obligats a obeir les directrius polítiques". L'article acaba amb una juguesca, "per comprovar el que diem, us convidem a participar en el nostre concurs de retentiva televisiva: fixeu-vos bé quants cops surten per antena els regidors del nostre grup de CiU".

"Els treballadors que realitzen TV Cambrils som suficientment professionals per no ser coaccionats per cap directriu política"

La resposta dels treballadors de l'ens municipal ha estat el manifest que comença dient que denuncien enèrgicament el contingut de l'opinió del butlletí de CiU "no signada" perquè, segons el manifest, "els treballadors que realitzen TV Cambrils som suficientment professionals per no ser coaccionats per cap directriu política que interfereixi en la nostra tasca diària, perquè tant en les informacions com en les imatges que seleccionem cada dia ho fem en funció de criteris exclusivament professionals, perquè l'operativa televisiva realitzada pel mitjà es basa en el criteri de convocatòria des del primer dia de la seva posada en marxa". El comunicat afegeix que "es cobreix el que es convoca, com saben perfectament tots els grups polítics representats al consell d'administració de l'entitat gestora, entre ells CiU. Si no es convoca els mitjans, els professionals no van darrera els representants polítics per fer valoracions".

"A TV Cambrils no es censura res ni ningú"

Respecte al concurs que es proposa a l'article de CiU sobre la presència en pantalla dels regidors d'aquest grup polític el comunicat dels treballadors de TV Cambrils diu que "ens sembla groller i de mal gust emplaçar a la ciutadania a participar en un concurs de retentiva televisiva suggerint que existeix censura de les aparicions dels regidors de CiU a Cambrils. Hem tractat i tractem totes i cadascuna de les informacions de tots els grups polítics representants a l'Ajuntament de Cambrils de la millor manera possible i garantint la màxima objectivitat i pluralitat que com a professionals estem obligats a complir. A TV Cambrils no es censura res ni ningú".

El manifest acaba dient que amb informacions com les publicades al butlletí de CiU "només aconsegueixen desprestigiar la nostra feina i donar una imatge immerescuda d'un mitjà de comunicació que té com a objectiu principal la informació rigorosa i que garanteixi la màxima pluralitat possible des de criteris, repetim, estrictament professionals".


Comenta aquest article