Cultura

L'exposició de ceràmica de Cristina Galícia, 'Dones Invisibles', plasma la marginació de gènere darrera d'un burca

Per Raquel Samaniego

Cristina Galícia va inaugurar ahir la seva mostra de ceràmiques 'Dones Invisibles'

'Dones invisibles' és el nom de l'exposició que la ceramista Cristina Galícia va inaugurar ahir al vespre a la Sala Àmbits del Centre Cultural, que restarà oberta fins el dia 22 de maig. Es tracta d'una mostra d'obres en format pla, en superfícies primes, fràgils, com les dones que vol representar a través de les seves ceràmiques. Són una trentena de peces intimistes, derivades d’impressions fortament viscudes al llarg dels seus viatges per diferents països com Índia, Perú, Birmània, Tanzània, Vietnam, Etiòpia o el Iemen. Aquest últim país és el que la va inspirar per realitzar les ceràmiques que ahir va presentar, ja que allí és on la marginació de gènere és més accentuada, simbolitzada pels burka que fan a les "dones invisibles".

"Havia de plasmar d'alguna manera el que jo vaig veure i sentir"
 
"L'experiència de estar al Iemen va ser molt forta, ja que sabia que havia de plasmar d'alguna manera la sensació que jo tenia estant al costat d'elles. No es pot dir que les doni veu amb aquestes obres, perquè això és impossible, però és una manera de fer extensible aquest tema aquí a Occident, on sense portar el burka, també hi ha dones que pateixen la marginació de gènere amb el maltractament. Tot i que s'ha de deixar clar que són extrems molt diferents", assegurava ahir l'artista.
Dones invisibles.

La Cristina Galícia va néixer a Fraga però actualment resideix a la Pineda. Va estudiar Arts Aplicades a l’Escola d’Art de Tarragona i cursos de gres, esmalt i serigrafia aplicada a la ceràmica a l’Escola de Ceràmica de La Bisbal (Girona). Ha realitzat diverses exposicions col·lectives a la província de Tarragona, Burgos, Alacant i Orleans (França). Des del 1986 regenta un establiment-taller de creació d’obra pròpia i local de venda de ceràmica.

A la Sala Àmbits també s'exposen els burques que porten les dones a diferents països

Comenta aquest article