Cultura

El programa educatiu 'Amb gust de lletra' arriba a una quarantena d'alumnes de P5 de l'Escola Cambrils

Per Raquel Samaniego

Un moment de la sessió de contes d'ahir a la tarda amb alumnes de P5 a l'Escola Cambrils

Una quarantena d'alumnes de P5 de l'Escola Cambrils van ser oients de diferents contes especialment elaborats pel projecte educatiu 'Amb gust de lletra', una iniciativa del departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat, amb la col·laboració d'Educació, que té com a objectiu acostar als infants la literatura d'una manera lúdica a través de la relació que manté amb la gastronomia, i així, fomentar la lectura mitjançant una activitat quotidiana. L'aliment que s'ha escollit per crear textos literaris és la coca amb xocolata, un berenar amb el que les escriptores Fina Anglès, Noemí Bagés i Montserrat Parra mantenen a tots els alumnes d'una classe sencera ben atents a les històries d'aquests dos aliments.

Activitat per a 1.046 alumnes

Aquesta sessió d'ahir a la tarda va ser una de les últimes del programa literari, ja que es va encetar el passat mes de març i durarà fins el dia 12 de maig, recorrent així 23 escoles del territori tarragoní i arribant a un total de 1.046 alumnes de parvulari. Ahir l'inici de la sessió de contes va comptar amb la presència del director dels Serveis Territorials de Cultura i Mitjans de Comunicació, Adam Manyé, del delegat de Govern, Xavier Sabaté, de l’alcalde de Cambrils, Robert Benaiges, i de l’inspector d’Educació, Jesús González.
 
Sabaté va manifestar que la seva presència a l'escola cambrilenca es devia a què és "una activitat innovadora i molt adequada, i perquè Cambrils sempre està a l'avançada en moltes coses. És molt atractiu i interessant que quelcom quotidià es converteixi en un activitat de llenguatge i lúdica". Per la seva banda, l'escriptora Montse Parra, assegurava l'objectiu és que els nens agafin l'hàbit de llegir: "Capten molt bé aquest missatge, ja que si els hi dius amb paraules entenedores per a ells, ho capten tot, són esponges".

Els nens van estar atents a tots els contes que Montserrat Parra va explicar

Comenta aquest article