Cultura

El parc de Nou Cambrils acull la primera Festa Associa-Dansa en commemoració del Dia Internacional de la Dansa

Per Berta Ruiz

Un moment d'una de les actuacions, amb tots els ballarins participant-hi

El Parc de Nou Cambrils va acollir durant tot el matí d'ahir diumenge la "I Festa Associa-Dansa", organitzada per l'Associació de Veïns de Nou Cambrils, l'Associació Cultural de Vilafortuny amb el suport de la regidoria de Promoció de Ciutat i Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Cambrils i sota la coordinació de la coreògrafa Carolina Figueras.

Aquesta primera Festa Associa-Dansa, que també va servir per a celebrar el Dia Internacional de la Dansa commemorat el passat dijous 29 d'abril, va comptar amb la participació d'una cinquantena de ballarins de totes les edats. Tal com va comentar Carolina Figueras a Revista Cambrils Diari Digital, "en aquesta trobada hem reunit a quatre associacions: l'Associació de Veïns de Nou Cambrils –on hi dono classes–, l'Associació Cultural de Vilafortuny amb els quals també hi col·laboro, els meus alumnes de dansa infantil de l'escola Marinada i el grup de dansa juvenil de l'institut Ramon Berenguer IV. És una festa de germanor, en la qual volem mostrar i donar a conèixer el que fem i que els pares i les mares vegin l'espontaneïtat dels nens. És una festa de la dansa per a totes les edats, en la qual hi pot participar tothom". De fet, durant algunes parts de la festa, els pares i les mares dels alumnes també es van animar i van sortir a ballar a la pista esportiva del parc del Nou Cambrils.

A banda dels balls protagonitzats pels diferents grups d'alumnes de Carolina Figueras, la festa també va comptar amb la presència de dues ballarines com Míriam Coelho que va portar el seu grup de dansa infantil i juvenil Aerodance de Sant Salvador i que va mostrar diferents coreografies de funky, i Iolanda Germán, que treballa a diferents centres cívics de Reus i que va fer demostracions de la dansa del ventre, juntament amb el seu grup de dansa del ventre Crisalianza de Reus. Al llarg del matí, es van succeir les coreografies de funky, dansa del ventre, jazz o dansa creativa.

Comenta aquest article