Cultura

El primer cicle de concerts de jazz arriba a Cambrils de la mà d'Ivan Sáez Quartet, Joan Terol Quartet i Gerard Marsal Group

Per Raquel Samaniego

A la imatge, els impulsors de l'associació, que són Daniel Morell, Laura Moreno i Isaac Albesa. El segon per l'esquerra és el regidor de Cultura, Joan Recasens

L'Associació la Mar de Jazz de Cambrils, creada recentment per un grup d'entusiastes d'aquest estil musical, ha organitzat el primer cicle de concerts de primavera al municipi. Seran tres concerts per diferents locals cambrilencs, que s'iniciaran a les 10 de la nit i als que es podrà accedir gratuïtament. El primer tindrà lloc aquest dijous, 29 d'abril, al Marro Cafè del carrer de Frederic Mompou, a càrrec d'Ivan Sáez Quartet en un homenatge a Gerry Mulligan, amb el que han recorregut diferents festivals, circuits de jazz, clubs i teatres arreu de tot el país.

El segon dels concerts arribarà a Cambrils el 14 de maig al Pub la Bohême, del carrer de Roger de Llúria. Els convidats són Joan Terol Quartet, que són quatre joves músics que estudien a l'Escola Superior de Música de Catalunya. Per últim, per concloure aquest primer cicle, serà el torn de Gerard Marsal Group, al Pub Werther de l'avinguda dels Països Catalans el proper 28 de maig. El músic reusenc presentarà "FreeXXIe", una revisió de la música popular americana dels principis del segle XX.

Col·laboració de l'Àrea de Cultura

Ahir dilluns, en la presentació d'aquests concerts de primavera van ser presents el regidor de Cultura de l'Ajuntament, Joan Recasens, i la presidenta de l'associació, Laura Moreno. Recasens, per la seva part, assegurava que li feia "molta il·lusió" fer la presentació d'aquest primer cicle de concerts, ja que demostra "una bona arrancada de l'associació de jazz de Cambrils", segons va dir. A més, va avançar que al Petit Festival que s'organitza cada any de forma paral·lela en el programa d'actes del Festival Internacional de Música, també inclouran concerts de música jazz.

En aquests moments, l'Associació La Mar de Jazz de Cambrils compta amb una vintena de socis, i la seva presidenta, Laura Moreno, encoratjava als amants d'aquest estil a donar-hi suport: "El nostre objectiu és fer-nos grans i poder fer més cicles de concerts, més programació, i difondre la música jazz a tothom". A més, va apuntar que ja estan treballant per organitzar el segon cicle de concerts, que ja serien per la tardor. Moreno afegia que arreu del Camp de Tarragona ja hi ha altres associacions i festivals de jazz, com pot ser a Reus, Tarragona, Tortosa, el Vendrell o Amposta, per això, deia, "calia ja tenir-ne un a Cambrils, un circuit de concerts, i amb un contacte directe amb el públic".

Comenta aquest article