Informació general

Tres banderes blaves per a les platges i una per al port

Per Èlia Bellmunt

L’alcalde, Robert Benaiges, i la regidora de Turisme, Ana López, issant la bandera de la platja del Prat d’en Forés

Cambrils ha obtingut aquest estiu tres banderes blaves per a les seves platges, una més que l’any passat. Les platges guardonades són la platja de Prat d’en Forès, la platja de l’Horta de Santa Maria i la platja de Vilafortuny - l’Esquirol. Robert Benaiges, alcalde de Cambrils, manifestava: “estem satisfets del reconeixement que es fa a la qualitat de les nostres platges ja que cal tenir especial cura de les platges, que són un reclam per a un poble eminentment turístic”. La de la platja de Vilafortuny és la nova bandera que s’ha aconseguit després d’haver-la perdut ara fa dos anys pels problemes amb la xarxa de pluvials.

Les platges guardonades amb una bandera blava aquest estiu disposen d’uns mateixos equipaments i serveis. La platja de Prat d’en Forès és l’única de les guardonades que disposa d’una àrea de jocs infantils, plataformes nàutiques lúdiques i zona esportiva. Les platges de Vilafortuny i de Prat d’en Forès són les que tenen tendals, gandules i patins. A les platges de l’Esquirol i Prat d’en Forès hi ha escola de vela. A l’Horta de Santa Maria i Prat d’en Forès es disposa d’accés per a discapacitats i cadires amfíbies per al bany. Segons Ana López, regidora de Turisme, el mes d’agost es disposarà d’un servei de ludoteca infantil a les platges de la Riera i del Cavet.

Una bandera blava per al port de Cambrils

El port de Cambrils és un dels 16 ports catalans que enguany ha obtingut una bandera blava, un guardó que atorga anualment ADEAC-FEEE. La bandera blava dels ports és un reconeixement al treball portuari desenvolupat per a la protecció del medi ambient i de l’entorn natural. Recentment, al port de Cambrils s’hi han instal·lat càmeres de vigilància per millorar la seguretat a la zona del moll de pesca.

Comenta aquest article