Informació general

L'Ajuntament i el Consell Comarcal signen el conveni de constitució del Consorci de Benestar Social del Camp

Per Francesc Bermúdez

L'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– i el president del Consell Comarcal del Baix Camp –Josep Masdéu–, durant la signatura del conveni ahir al matí

L'alcalde de Cambrils, Robert Benaiges, i el president de Consell Comarcal del Baix Camp, Josep Masdéu, van signar ahir el conveni de constitució del Consorci de Benestar Social del Camp. Aquest consorci, impulsat des del departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat, neix segons Benaiges per construir i gestionar un nou model de serveis socials que respongui a les demandes i necessitats del territori i millorar la qualitat dels serveis d'atenció a les persones. Segons Josep Masdéu aquest acord "pretén incrementar prestacions i serveis socials". El consorci tindrà la seu oficial a l'edifici del Forn del Tallero, que dóna als carrers de Gràcia i del Cardenal Vidal i Barraquer i constarà de tres pisos i planta baixa.

Després de més d'un any preparant l'acord, i de passar l'aprovació dels plens tant de l'Ajuntament de Cambrils com del Consell Comarcal del Baix Camp, ahir ja es va convocar la primera junta general per definir els primers passos del consorci. El consorci aglutinarà tots els treballadors dels serveis socials dels diferents municipis del Baix Camp. "Es multiplicarà l'eficàcia i l'eficiència en la prestació de serveis socials" comenta Masdéu, "fet que enfortirà la cohesió social i la qualitat de vida de les persones". Es tracta del primer consorci públic de gestió de serveis socials del Camp de Tarragona i un dels primers de Catalunya, per dimensió, en tant que donarà servei a 87.000 habitants. Donarà feina a més de cent professionals de serveis bàsics i especialitzats i tindrà un pressupost anual de 4.500.000 euros. 

Momentàniament la seu estarà ubicada en un edifici provisional a l'espera que s'acabin les obres del Forn del Tallero. Segons l'alcalde de Cambrils, "les obres s'acabaran aproximadament d'aquí un any, durant el pròxim hivern". La rehabilitació de l'edifici permetrà visitar la planta baixa declarada espai patrimonial. En aquesta seu hi tindrà lloc l'activitat administrativa del consorci, però l'usuari continuarà sent atès al seu propi municipi, com fins ara.

Comenta aquest article