Informació general

CiU dóna públicament el seu suport a la consulta per la independència del 25 d'abril

Per Raquel Samaniego

Edgar Berengué, Mercè Dalmau i Joan Llaveria, ahir en roda de premsa

Convergència i Unió ha volgut mostrar el seu suport públic a la plataforma Cambrils Decideix per fer la consulta del 25 d'abril sobre la independència de Catalunya. Ahir, Mercè Dalmau, portaveu de CiU, Edgar Berengué, cap local de la Unió de Joves, i Joan Llaveria, vicepresident del Comité Local de CDC, van recolzar la iniciativa. En primer lloc, Dalmau va manifestar que ells com a partit no impulsen la consulta però sí la recolzen com "un exercici democràtic, com un compromís i una mostra de normalitat que els catalans tinguin dret a decidir què vol ser Catalunya".

CiU fa una crida a la participació de tots els seus militants i votants, perquè "és una bona eina per lluitar contra la desafectació política, ja que aquestes consultes sorgeixen de la societat civil i no està vinculada amb cap partit polític". El cap local de la Unió de Joves, Edgar Berengué, va animar a aconseguir la màxima participació, perquè "per primera vegada, la consulta no va sobre política ni ideologies o partits, sinó que els ciutadans poden votar sigui quina sigui la seva opinió".

"CiU no s'oposaria mai a cap consulta"

Joan Llaveria és vicepresident del Comité Local de CDC i un dels seus membres fundadors. Tal com va dir ahir, "tots els partits polítics democràtics haurien de donar suport, o si més no, no oposar-se a qualsevol consulta de temes que la ciutadania pugui donar la seva opinió. Convergència no s'oposaria mai a cap consulta, ara bé, depenent de la pregunta consultada, donaria o no suport".

Comenta aquest article