Informació general

Pere Navarro i Magí Sunyer protagonitzen el primer acte de campanya pel referèndum del proper 25 d'abril

Per Redacció

Pere Navarro, Magí Sunyer, Pau Fargas i Lluís Rovira en un moment de la xerrada-col·loqui del passat divendres

Els doctors en filologia catalana i professors de la URV Pere Navarro i Magí Sunyer van protagonitzar, el passat divendres al vespre, la xerrada-col·loqui sobre el referèndum que Cambrils i altres 229 municipis de Catalunya celebraran el proper 25 d'abril. L'acte, que va servir com a tret de sortida de la campanya del 25-A, va aplegar una seixantena de persones al Casal parroquial de Sant Pere.

Primer de tot, els dos ponents van fer la seva exposició. Pere Navarro va fer un repàs als conceptes de nació, estat i país per, a continuació, mostrar el mapa dels 50 estats que hi ha a Europa amb la seva data de naixement. Així doncs, 19 dels estats europeus han estat constituïts abans del segle XIX i 31 ho han estat durant el segle XX i el que portem de segle XXI. Pel que fa a l'actual segle XXI, Navarro va recordar que s'han format 3 estats i que el procés pot continuar.
Magí Sunyer, per la seva part, va detallar el procés històric que s'ha viscut destacant que "Catalunya fa tres segles que no és independent". Sunyer va posar de manifest les relacions prou difícils entre Catalunya i Espanya manifestant que "Catalunya ha servit per a modernitzar Espanya però Espanya no s'ha deixat modernitzar del tot". Magí Sunyer va detallar algunes de les pors que la gent esgrimeix davant el plantejament de la independència de Catalunya i  va manifestar que "la independència és possible si la gent se'n convenç".
Després de les exposicions es va obrir un torn de paraules entre el públic assistent que va encetar un animat col·loqui.

Debat polític el proper dijous al cinema Rambla

L'activitat de la plataforma ciutadana Cambrils Decideix no s'atura. Aquest passat cap de setmana, dissabte tot el dia i diumenge al matí, s'han fet noves rutes per Cambrils en busca del vot anticipat. En una reunió de voluntaris celebrada ahir a la tarda, es van determinar nous punts de captació de vot per aquesta setmana així com altres actuacions a fer. Així doncs, el proper dissabte a la una del migdia hi haurà una sardinada i el diumenge, a partir de les 10 del matí, una bicicletada popular.

Entre els actes programats per aquesta setmana hi ha el debat polític que se celebrarà aquest proper dijous, a partir de les 8 del vespre, al cinema Rambla. En aquest acte s'ha convidat a tots els partits polítics cambrilencs que designin un representant per a protagonitzar el debat al voltant de la consulta popular sobre la independència de Catalunya.

Comenta aquest article