Camp

L'Ajuntament de Salou, Turisme de la Diputació i l'Associació Hotelera reclamen que s'aturi la polèmica sobre el turisme de borratxera

Per Redacció

La publicitat que ha divulgat l'Ajuntament de la 'Saloufest' és la de fer esport i divertir-se, però les escenes viscudes la passada Setmana Santa mostren a joves dedicats a beure i a disfressar-se pels carrers més que no pas l'altre. Van arribar un total de 4.000 en la primera tongada, i ahir arribaven 4.000 més disposats a seguir les conductes dels seus anteriors companys. Durant una setmana, se'ls va veure fent esport a uns durant el dia, mentre altres es disfressaven, i a tots per la nit fent allò que han qualificat com a 'turisme de borratxera'.

Aquesta és una festa que es celebra a Salou des de fa vuit anys, organitzada per una agència i controlada pels cossos de seguretat, però ha estat enguany quan ha adquirit una repercussió mediàtica que sorprèn a les mateixes administracions locals. Tant és així, que ahir van emetre un comunicat conjunt entre l'Ajuntament de Salou, el Patronat de Turisme de la Diputació i l'Associació Hotelera Salou - Cambrils - la Pineda, per intentar calmar "una polèmica innecessària que només pot perjudicar la imatge de Salou i del seu sector turístic". Segons han manifestat, aquesta situació de cautela és "la millor per no provocar més confusió i la millor en la defensa del Turisme de Salou i del conjunt de Catalunya i els seus sectors econòmics que generen riquesa i ocupació". Per això, les tres institucions es comprometen a valorar "oportuna i àmpliament" aquesta acció turística.

El Conseller Huguet dóna un toc d'atenció a Salou

El Conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha avisat a la població veïna de Salou que si vol mantenir la qualificació de destinació de turisme familiar, "ha d'actuar per evitar els actes que es van viure la setmana passada" i, previsiblement, els que podran efectuar-se aquests dies.

Huguet considera que aquest és un model turístic caduc i demana a Salou que apliqui ordenances cíviques per que no s’embruti la imatge turística del país ni es fomenti el vandalisme. A més, segons ha justificat, els hotelers volen apurar la temporada acceptant tot tipus de clients i la Generalitat no pot qüestionar les seves polítiques comercials perquè són privades, però ha recomanat no "rebentar preus perquè al final es paga car". Per últim, ha apuntat que la Saloufest pot ser un "complement" en la temporada turística del municipi, però en cap cas es pot convertir en el tipus de turisme que necessita Catalunya.

Comenta aquest article