Esports

El juvenil de l’EFV Cambrils puja a Preferent Catalana

Per Joan Oriol

Relació de jugadors i entrenadors. D’esquerra a dreta, a dalt: Ruben, Rufino, Juan, Enric, Piti, Òscar, Savall, Hugo i Andreu; d’esquerra a dreta, a baix: Cuco, Santi, Emilio, Edu, Gerard, Ian i Antonio

A la Revista del mes passat, la pàgina de l’EFV Cambrils, s’obria amb el titular “El juvenil, a un pas de l’ascens a Preferent Catalana”. A manca de dos partits, que s’havien de guanyar per poder pujar de categoria, l’equip juvenil, com si de professionals es tractés, van assolir aquesta responsabilitat i van guanyar l’Escola Ebre per 11 a 0. El darrer partit es jugava al camp més que difícil del Vila-seca. Va començar amb molts nervis per part dels dos equips, nosaltres perquè ens jugàvem la lliga i no valia empatar, ja que el Reus-2002 ens podia guanyar pel goal average entre ambdós equips.

Vam arribar al descans amb empat a gols. El Vila-seca, propietari del camp, semblava que s’hi jugava l’ascens ja que ens pressionaven per tot el camp i fins i tot les graderies, amb observadors de l’equip del Reus-2002, pendents, com no, del resultat, resultat important ja que ells jugaven a les sis i nosaltres començàvem a les quatre, cosa estranya, quan ens juguem el campionat en el darrer partit. L’àrbitre xiula el començament de la segona part i no portàvem més de cinc minuts que marquem el segon gol. A partir d’aquest instant només hi va haver un equip en el terreny de joc, vam dominar la zona ampla del terreny de joc i en pilotes en profunditat cap a la davantera van arribar els gols un darrere l’altre acabant el partit pel resultat de Vila-seca 2, EFV Cambrils 6. Aquest engrossit resultat ens va permetre acabar el llarg campionat havent perdut tan sols un sol partit i proclamant-nos campions de la lliga de Primera Divisió de juvenils i assolint, per primera vegada a la història del futbol de base a Cambrils, la categoria de Preferent Catalana.

No puc acabar aquest article sense fer menció especial als jugadors, ja que amb la seva dedicació i saber estar al camp han estat els artífexs del campionat. Felicitats a tots i especialment als que han estat més temps a la banqueta, que han donat suport incondicional als seus companys; també la lliga és vostra. Als lesionats que durant gran part del campionat han aportat joc i altres moral i ànim als seus companys. I com no, als seus entrenadors, els senyors Xavier Vidal, Andreu Torres i Joan Ferraté “Rufino”, entrenador i alma mater d’aquest equip, que ha sabut primer creure en ells i després impregnar-los el caràcter suficient per empènyer els jugadors per assolir aquest difícil campionat. El Rufino, durant tota aquest llarga temporada, ha fet a més d’entrenador, de mare, de pare, tutor, psicòleg i ha estat tot aquest cúmul de coses que han fet possible assolir la lliga juvenil i també, i tan important com aconseguir la lliga, aconseguir un grup d’amics.

L’Escola de Futbol hem rebut nombroses felicitacions per l’ascens de categoria de diferents clubs de la nostra demarcació. Felicitacions del president de la Federació Catalana de Futbol, Jaume Roure, i del delegat territorial, Germà Pellicer. Us emplacem per a la propera temporada 2003-2004 per veure jugar el juvenil a la categoria Preferent Catalana a l’Estadi Municipal d’Esports els dissabtes a les sis de la tarda.

§ El Club Escola de Fubtol Veterans de Cambrils, guardonat§

La representació territorial de la Secretaria General de l'Esport a Tarragona, va organitzar el 19 de juny la Nit de l'Esport a les Comarques Tarragonines i de les Terres de l'Ebre. La representant territorial, Rosa Roga, ens va comunicar a l'entitat que un cop reunida la Comissió de Valoració de la Nit de l'Esport havia estat seleccionada la nostra entitat com a finalista en la categoria Distinció per la Tasca d'Esport Base. En el decurs de l'acte, es va entregar els diplomes de finalistes a les inciatives esportives privades, iniciatives públiques, gestió esportiva, tasca esport base, esportista major de 60 anys, millor projecció esportiva femenina i masculina, millor equip femení i masculí, millor sènior femení i millor sènior masculí.

Al finalitzar el sopar, el secretari general de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, Josep Maldonado, i l'alcalde de Tarragona, Miquel Nadal, van fer l'entrega dels premis als finalistes. El secretari general de l'Esport va entregar al president de l'Escola de Futbol de veterans de Cambrils, Joan Oriol, la placa amb la inscripció 'Distinció per la tasca d'esport base'. He d'afegir que aquesta distinció ha estat fins ara el trofeu o premi més important que ha rebut la nostra entitat pel seu significat, ja que ara fa 10 anys que aquest club va començar a caminar i veiem que els esforços de les persones que estem al davant comencen a donar fruits. Cert és que sense l'ajuda de l'Ajuntament, empreses col·laboradores, pares i una infinitat de persones que durant aquests llags 10 anys han passat pel nostre club com a entrenedors i col·laobradors ha fet possible que estem on estem.

Des d'aquestes línies vull animar les persones que creguin en l'esport de base, i més en concret en el futbol, perquè ens ajudin, ja que som veritablement molt poques persones a treballar i hi ha moltes coses a fer i a millorar. Treballem per ajudar a fer jugadors i que aquests arribin tan lluny com sigui possible, però amb la mirada en els nostres equips de casa, el FC Cambrils i el CF Oleastrum. Vull fer una crida a les empreses perquè no ens tanqueu les portes i ens ajudeu econòmicament, sense vosaltres malauradament l'esport i els moviments organitzatius no serien possibles. Gràcies a tots perquè amb la vostra ajuda hem aconseguit el reconeixement. Distinció per la Tasca d'Esport Base, atorgat per la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya.

Comenta aquest article