Cultura

La 13a edició del programa 'Voluntaris per la Llengua' aconsegueix formar 35 parelles lingüístiques

Per Redacció

A l'acte van assistir alguns dels integrants del programa 'Voluntaris per la Llengua'

El passat divendres 26 de març, al Centre Cultural i Ocupacional, es va celebrar l’acte de presentació de la 13a edició del programa de 'Voluntaris per la Llengua'. L’ acte, que va ser conduït per la coordinadora del programa al Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Àrea de Reus Miquel Ventura, Teresa Rull, va comptar amb la presència d’un bon nombre de noves parelles lingüístiques, que s’afegeixen a les 190 ja formades en la nostra vila en les altres 12 edicions. Des de l’ any 2003, any d’inici del programa, s’han format al nostre CNL més de 1.000 parelles lingüístiques, 225 de les quals ho han fet a Cambrils, amb el suport del Servei Local de Català.

En l’edició d’enguany, s’han format 35 noves parelles; xifra que representa un augment del 34,6%, respecte l’última edició. D’aquestes parelles, hi ha 10 aprenents de l’ Estat espanyol, 10 més de països europeus (sis de Romania, dos d’Ucarïna, un de la República Txeca, i un d’Alemanya), 11 d’Amèrica del Sud, majoritàriament de l’Argentina i de l’Uruguai, i els quatre restants de Cuba, de l’Irak, del Senegal i del Marroc.

Deu sessions d'una hora de conversa

Recordem que el programa 'Voluntaris per la Llengua' consisteix a formar parelles lingüístiques entre aprenents de català i catalanoparlants per tal de poder practicar la llengua catalana en contextos habituals, com ara anar a comprar, fer un cafè, sortir a passejar, etc. Les parelles es comprometen a trobar-se deu sessions de conversa, en una hora per setmana; però tenen també la possibilitat de participar de les activitats diverses i de les sortides que el CNL els prepara per tal de poder trobar-se i intercanviar experiències.

Comenta aquest article