Cultura

El grup cambrilenc Ego, finalista del Track del Vendrell

Per Francesc Bermúdez

El grup de pop rock cambrilenc Ego, en una fotografia de promoció

El grup de pop rock Ego, integrat per joves cambrilencs i salouencs, va passar fa unes setmanes la primera fase i ja és un dels sis finalistes del concurs de música a nivell nacional 'Track Vendrell'. Després d'una trajectòria plena d'actuacions, Ego comença a definir-se com una de les promeses musicals més potents de les nostres contrades. Prova n'és els tres concursos musicals guanyats que defineixen la seva trajectòria des de que van començar al 2006.

Aquell any, un grup de joves de Cambrils i Salou engeguen el projecte musical Ego, un grup de pop rock en anglès, amb influències de grups com The Doors o Radiohead. L'any 2007 i després dels primers concerts, el grup enregistra la seva maqueta. A l'any 2008 entren al grup un bateria i una guitarra, acabant de definir així la formació actual. A partir d'aquí comencen a incrementar el nombre de concerts fins que a l'any 2009 que guanyen tres concursos musicals: l'Amfirock de Parets del Vallès; "La Pua", concurs de maquetes de l'Alt Camp; i l'Ebre Musik Ciutat de Tortosa. El pròxim dissabte 24 de juliol, a dos quarts de dotze, tenen una altra oportunitat: la final del 'Track Vendrell'.

Finalistes del concurs "Track Vendrell"

Segons els organitzadors, "el 'Track Vendrell' vol donar als grups una oportunitat tot promovent i difonent la seva música i, alhora, vol cobrir una necessitat exposada pels grups del Vendrell", ja que segons assenyalen, la manca de mitjans tant econòmics com mediàtics, "fan difícil que els grups de música arribin a la gent del carrer".
D'un total de 130 grups que s'han presentat a aquest concurs, només sis han arribat a la final. Ego haurà de competir amb cinc rivals: Almargen (pop rock, del Masnou), Hewell (indie pop, de Mollerussa), Plou com mai (pop rock, de Llorenç del Penedès), The Violet Frequency (rock alternatiu, de Palamós), i Un Nombre Bonito (rock fusió, del Vendrell). La final del concurs consistirà en una actuació en directe dels sis finalistes juntament amb l'espectacle "Boig per tu", un tribut al mític grup de pop rock en català, SAU, que comptarà amb diferents músics reconeguts de l'escena catalana com Jofre Bardagí, Joan Masdéu o Miquel Abràs.

Comenta aquest article