Camp

L'Ajuntament de Salou vol posar setge al "botellón" amb una nova ordenança cívica que sancionarà amb 300 euros els infractors

Per Redacció

Un moment de la Junta Local de Seguretat de Salou, celebrada ahir dimarts

La Junta Local de Seguretat de Salou, reunida ahir al matí, va fer balanç del passat any 2009 i també va abordar alguns dels principals temes de cara als propers mesos.

Un dels aspectes que es van valorar ahir per la Junta Local de Seguretat va ser la incidència del fenomen conegut com a "botellón" a Salou, el que, segons les xifres oficials es mantenen més o menys com l'any anterior, tot i que es va produir un lleuger increment durant el passat mes d'agost. Des del consistori salouenc es vol combatre la presència d'aquest fenomen amb una major presència policial de les patrulles de platja, a més de la futura aprovació d'una ordenança cívica. Aquesta nova ordenança, permetrà l'aplicació de mesures cautelars com l'apropiació i destrucció de l'alcohol, a més d'una sanció de 300 euros als infractors.

Millora de la seguretat ciutadana i descens de l'accidentalitat a Salou

Durant la reunió també es va valorar la millora de la seguretat ciutadana al municipi, amb un descens general dels delictes. Segons va explicar el regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil –Alberto del Hierro–, "pel que als delictes, en línies generals han baixat. Es mantenen alguns com els delictes contra el patrimoni, però la resta han baixat".
En l'àmbit de la seguretat viària, també s'ha produït a Salou un important descens, ja que des de l'any 2007 no s'ha registrat cap víctima mortal a la xarxa urbana del municipi.

D'altra banda, també es va abordar el tema de la venda ambulant il·legal al municipi, un aspecte que segons va comentar Del Hierro, "sense ser un tema preocupant a Salou, ja que l'actuació ferma des de l'any 2001 ha estat determinant, hem acordar que es lluitarà contra els centres de fabricació i distribució". Aquesta tasca d'investigació anirà a càrrec dels Mossos d'Esquadra amb la col·laboració de la Policia Local de Salou.

La Junta Local de Seguretat de Salou va comptar amb la participació de l'alcalde de Salou –Pere Granados–, el regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil –Alberto del Hierro–, la directora dels serveis territorials del departament d'Interior –Hortènsia Grau–, així com els representants dels diferents cossos de seguretat: el comandant de la caserna de la Guàrdia Civil de Salou –el capità Bernardo Mallafré–, l'inspector en cap de la comissaria de districte dels Mossos d'Esquadra de Salou –Jordi Gómez–, l'intendent en cap de la regió policial dels Mossos d'Esquadra del Camp de Tarragona –Jaume Giné i l'inspector en cap de la Policia Local de Salou, José Luis Gargallo.

Comenta aquest article