Cultura

La Biblioteca de Cambrils ofereix un nou catàleg als seus usuaris

Per Francesc Bermúdez

Imatge de la biblioteca pública de Cambrils

Des del passat 1 de març la Biblioteca de Cambrils disposa de l'ARGUS, el nou catàleg que unifica els de les 142 biblioteques públiques de Catalunya. Aquest nou catàleg impulsat des del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació ofereix a més de les dades descriptives del document, la imatge digital de la coberta d'una part important del fons bibliotecari. Entre els avantatges d'aquest nou catàleg, destaca l'augment de nombre de documents en préstec o el fet de poder renovar o reservar els documents per Internet.

El nou catàleg ARGUS, incorpora un cercador, similar al Google, que permet la consulta de fons documentals a través de paraules clau, idees o frases. Aquest nou sistema permetrà que l'usuari a través d'Internet: vegi els documents prestats i la data de retorn, crei i exporti llistes de document preferits, renovi i reservi documents de la bilbioteca, fagi comentaris i valori els documents o rebi avisos de venciment de documents en préstec.

Abans d'usar el nou catàleg, com a usuaris caldrà que us valideu, introduint: nom i cognom, el codi de barres del carnet i el número de NIF. Es recomana que després de la primera entrada es canviï el PIN. Per a més informació: www20.gencat.cat/portal/site/ Biblioteques.

Comenta aquest article