Esports

L'atleta cambrilenca Elisa Laguna queda vuitena en el Campionat d'Espanya en la prova del pentatló

Per Pere Ferrando

L'atleta cambrilenca Elisa Laguna (al centre de la imatge) efectuant els 60 metres tanques

El passat cap de setmana es va disputar al Palau Municipal d’Esports 'Antonio Elorza' de Sant Sebastià el Campionat d’Espanya Júnior d’Atletisme en Pista Coberta. Elisa Laguna era la representant del Club Atletisme Cambrils, que s’havia classificat per a participar a la prova del pentatló, que és la disciplina de les proves combinades de la categoria júnior femenina i comprèn les següents cinc proves: 60 metres tanques, salt d’alçada, llançament de pes, salt de llargada i 800 metres llisos.

L’Elisa va encetar la competició corrent els 60 metres tanques en 9”72, quedant segona de la seva sèrie i batent el Rècord de Cambrils, tant en categoria júnior com absolut que tenia ella mateixa amb 9”91. Al salt d’alçada aconseguia franquejar el llistó a 1.45 metres, millorant la seva marca personal en un centímetre. Al llançament de pes assolia un millor llançament de 8.32 metres, a pocs centímetres de la seva millor prestació. La següent prova a disputar era el salt de llargada, en el que l'Elisa assolia un millor salt de 4.70 metres, registre que hagués pogut millorar de no ser per un més que discutit nul al tercer intent on havia sobrepassat la línia dels cinc metres.

Millora en quasi 100 punts el Rècord de Cambrils

A la darrera prova, els 800 metres llisos, l’Elisa arribava en una vuitena posició global de la combinada. Guanyava la primera de les dues sèries i assolia la millor marca de totes les participants amb un temps de 2’39”74, a escasses centèsimes de segon de la seva millor marca. A la classificació final mantenia la vuitena posició amb 2.806 punts, millorant en vora 100 punts el Rècord de Cambrils tant Júnior com Absolut que ella mateixa tenia. Un excel·lent resultat final que respon a les expectatives creades en el seu rendiment.

D’aquesta manera manté la seva condició de finalista en un Campionat d’Espanya, i aquest any amb més mèrit donat que el nivell de les rivals va ser molt superior al de la temporada passada. Aquest resultat culmina una magnífica temporada de pista coberta de l’Elisa Laguna, ja que també ha quedat campiona de Catalunya, ha batut 14 Rècords de Cambrils, i ha assolit una posició de finalista en un Campionat d’Espanya. Un cop acabada la pista coberta, caldrà treballar per a poder mantenir aquest alt nivell a l’aire lliure. El campionat nacional a principis de maig i l’estatal júnior que es disputarà a Castelló a principis de juliol, seran les cites culminants de la temporada a l’aire lliure.

Comenta aquest article