Informació general

La Fundació Antoni de Gimbernat organitza un curs de teràpies mèdiques basades en l'aplicació del làser

Per Redacció

Mario Trelles, president de la Fundació Antoni de Gimbernat, durant una de les jornades

Una cinquantena de metges van participar durant la setmana passada en un curs de Laserteràpia que es va realitzar al Col·legi Oficial de Metges de Tarragona. Aquest curs, va ser organitzat pel propi Col·legi, junt amb l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Tarragona i la Fundació Antoni de Gimbernat, de Cambrils. Precisament, aquesta Fundació és una de les institucions de referència en l’àmbit de la recerca d’avenços mèdics mitjançant el làser. Anualment convoca un premi d’abast internacional per reconèixer els treballs sobre els avenços clínics i de laboratori en recerca i aplicació dels làsers en medicina i cirurgia.

Aquest curs va tenir com objectiu principal que els seus participants adquirissin coneixements sobre l’aplicació que pot fer-se del làser en Medicina i Cirurgia. Per això, es van programar un seguit de sessions que van constar d’una part teòrica i una d’avenços pràctics en directe d’aplicació clínica. Els participants al curs de Laserteràpia van tractar diferents temàtiques relacionades amb l’ús del làser, com són la interacció del làser amb els teixits; la seva aplicació en oftalmologia; malformacions vasculars; tractament de varícules i varius; proctologia; tractament de lesions pigmentades i tatuades, etc.

La importància de les aplicacions dels làsers en medicina ha viscut durant l’última dècada un increment important. Els sistemes làser constitueixen avui en dia un instrument de primera elecció per efectuar eficaces intervencions, a fi de resoldre lesions que abans no era possible tractar de manera satisfactòria, raó per la qual, és utilitzada per les especialitats més rellevants en medicina.

Comenta aquest article