Informació general

L'Ajuntament commemora el Dia Internacional de les Dones amb la lectura d'un manifest

Per Raquel Samaniego

La lectura del manifest es va realitzar al vestíbul de l'Ajuntament, ahir a les 12 del migdia

L'Ajuntament de Cambrils ha tornat a sumar-se, un any més, als actes en commemoració del Dia Internacional de les Dones, celebrat ahir dia 8 de març. El vestíbul del consistori va ser el lloc on la regidora de Polítiques Socials i Salut, Maricel Llaveria, va llegir un manifest al que van assistir alguns membres del personal i ciutadans. En la lectura d'aquest text es va recordar la lluita per la igualtat d'homes i dones que des de fa 100 anys va posar sobre la taula Clara Zetkin, "promovent el sufragi universal femení, i la pau i la llibertat per a tothom".

Després de la lectura del manifest, es va repartir al personal una catifa per ordinador en la que hi ha plasmada una guia sobre l'ús correcte de diferents termes per tal d'acabar amb el llenguatge sexista en l'àmbit professional. Aquesta guia ha estat elaborada mitjançant el Servei de Polítiques d'Igualtat en col·laboració amb la Diputació de Tarragona, i és un dels objectius del Pla d'Igualtat d'Oportunitats entre Dones i Homes de l'Ajuntament de Cambrils.

Fins a 2.238 trucades al 016 des de la província de Tarragona

El telèfon 016 és el servei telefònic d'informació sobre violència de gènere. Ahir, Dia Internacional de les Dones, es va donar a conèixer que un total de 2.238 són les trucades que aquest telèfon ha rebut procedents de la demarcació de Tarragona des de que es va posar en funcionament aquest servei, el setembre de 2007.

Aquesta dada la va anunciar ahir la senadora de l’Entesa per Tarragona, Judith Alberich, que també va recordar les principals mesures impulsades per l’executiu per avançar en el camí cap a la igualtat de gènere a la nostra societat. Pel que fa al servei telefònic de violència de gènere endegat pel Ministeri d’Igualtat, segons la senadora tarragonina, “el pic més elevat de trucades procedents de Tarragona se situa al tercer trimestre de 2008 (un total de 315 trucades), la resta de trimestres el nombre de trucades procedents de la nostra demarcació s’ubica entorn de les 200 trucades. El perfil de la persona que utilitza aquest servei és el d’una dona que vol saber que ha de fer en relació a la situació de violència que pateix a casa. La majoria són dones que estan convivint amb els agressors i que tenen fills menors d’edat a càrrec”.

També, segons va indicar Alberich, "pel que fa al país d’origen de les persones que truquen, quasi una tercera part de les usuàries del servei són dones nascudes fora de l’Estat espanyol, sobretot procedents dels països de l’Amèrica llatina (Bolívia, Equador, Colòmbia, etc.) i, en menor mesura, de Romania i Marroc.”

"Queda molta feina a fer"

En relació al Dia Internacional de la Dona, Judith Alberich va afirmar que “en un dia com aquest cal posar de relleu els avanços que s’han registrat en la lluita per la igualtat de gènere a la nostra societat. En aquest sentit, només cal recordar el pas de gegant que ha suposat la Llei d’Igualtat i l’augment de les denúncies per violència de gènere que ha anat creixent del 2004 fins avui. Malgrat això, és obvi que encara ens queda molta feina a fer, com eradicar definitivament les morts per violència de gènere, assolir la igualtat real entre homes i dones al món del treball, etc".

A través del servei telefònic 016, les persones que truquen reben tota la informació en matèria de recursos especialitzats, serveis socials, ajudes econòmiques i atenció immediata en cas de maltractaments. A banda, hi ha assessorament jurídic especialitzat que proporciona un equip de juristes especialitzats en violència de gènere. A més, la llei garanteix la confidencialitat de les dades de les persones que truquen.

Comenta aquest article