Informació general

CiU creu que l'economia dels cambrilencs es veurà afectada pel préstec que es concertarà per a construir l'edifici d'Aparcam

Per Redacció

Imatge virtual del futur nou edifici administratiu de l'empresa Aparcam

En el passat ple ordinari, celebrat el dimarts 2 de març, es va aprovar la concertació d'un préstec a llarg termini per un import d'1,4 milions d'euros, per a la construcció del nou edifici d'Aparcam i el dipòsit de vehicles. Recordem que aquest punt va ser aprovat amb els vots a favor de l'equip de govern i del regidor no adscrit –Iñaki Carnero– i els vots en contra del PP, la PLIC i CiU. Precisament CiU, va emetre ahir un comunicat de premsa en el què posa de manifest el seu rebuig a aquesta despesa.

"Creiem fermament que l'economia dels cambrilencs es veurà afectada per aquest préstec"

Segons el grup municipal de CiU, "no creiem que sigui necessària la construcció d'aquest edifici per la situació econòmica actual, i per aquesta raó ens hem manifestat en contra d'aquest edifici en nombroses ocasions. Creiem fermament que l'economia dels cambrilencs es veurà afectada per aquest préstec, ja que encara que Aparcam sigui una societat, té vinculacions directes amb l'Ajuntament i amb el patrimoni municipal. La garantia que s'ofereix per aquest préstec és un terreny municipal traspassat a Aparcam".

D'altra banda, segons s'exposa en el comunicat de CiU, "en l'informe econòmic del gerent sobre la concertació del préstec, s'esmenta la possibilitat de subhastar alguns dels terrenys municipals traspassats a Aparcam, per tal d'amortitzar anticipadament, parcialment o totalment el préstec".

I finalment, segons CiU, "està previst fer front a les quotes anuals del préstec amb l'IVA que es recapti dels usuaris del servei. Durant el primer any de funcionament de la societat Aparcam, degut a un problema d'interpretació de l'article 7.8 de la llei de l'IVA, no es va aplicar l'IVA als serveis. Per tant, a partir d'aquest any que ja s'aplicarà l'IVA als serveis, hi haurà uns ingressos addicionals que són amb els que es preveu pagar les quotes del préstec".

Comenta aquest article