Cultura

L'Espai El Pati acull l'exposició de manualitats "Un esforç particular" d'Isabel Vargas

Per Berta Ruiz

Isabel Vargas al centre de la imatge, juntament amb Maricel Llaveria i Joan Recasens

En el marc de les Jornades de la Dona, l'Associació Cultural de Dones l'Alba de Cambrils va presentar ahir al vespre a l'Espai El Pati l'exposició de manualitats "Un esforç particular" d'una de les alumnes dels tallers de l'associació, Isabel Vargas, malalta de Parkinson. L'acte va comptar amb la presència del regidor de Cultura –Joan Recasens–, la regidora de Polítiques Socials i Salut –Maricel Llaveria–, l'autora de l'exposició –Isabel Vargas–, així com un bon gruix de companyes de la Isabel dels tallers de l'Associació Cultural de Dones l'Alba.

Aquesta exposició, que es podrà visitar fins el proper 20 de març, recull tot un seguit d'objectes creats per Isabel Vargas com quadres pintats amb diferents tècniques, pintura sobre tela, decoració de gerros i ampolles de vidre o uns originals mosaics creats amb closca d'ou. Tot aquest conjunt de peces artesanals són una petita mostra de la voluntat i de l'esforç de superació que la Isabel té per afrontar la seva malaltia, i un motiu més per seguir endavant. La protagonista de l'acte d'ahir es mostrava molt contenta i il·lusionada de poder presentar els seus treballs en una exposició, tal com va comentar a Revista Cambrils Diari Digital. A més, segons va dir, fa molts anys que es dedica a crear objectes, molts dels quals són fruit del seu enginy i imaginació. Isabel Vargas és membre de l'Associació Cultural de Dones l'Alba des de la seva creació. Actualment però, viu a Vila-seca, i ja no pot desplaçar-se fins a Cambrils per seguir participant en els tallers de manualitats que s'organitzen a l'associació.

L'emotiu acte d'inauguració d'ahir al vespre es va tancar amb la lectura d'un poema sobre la dona escrit per la pròpia Isabel Vargas i llegit per la regidora Maricel Llaveria.

Dones sindicalistes

A banda de l'exposició d'Isabel Vargas, l'Espai El Pati també acull des d'ahir l'exposició itinerant "Dones sindicalistes", produïda per l'Institut Català de la Dona.

Aquesta mostra, que té com a protagonistes les figures de sis dones sindicalistes –Isabel Vila Pujol, Francesca Saperas Miró, Teresa Claramunt Creus, Llibertat Ródenas Rodríguez, Lola Iturbe Arizcuri i Federica Montseny Mañé– té com a objectiu donar visibilitat a la lluita d'aquestes dones, recuperar la riquesa i la diversitat de les seves experiències vitals. A banda, també vol reconèixer el protagonisme i la lluita d'aquestes dones en les transformacions socials de la seva època, així com la seva presència en conflictes socials, tot defensant amb convicció les seves idees.

Cartells de l'exposició "Dones sindicalistes" instal·lats a l'Espai El Pati

Comenta aquest article