Informació general

Preocupació entre els comerciants del carrer del Carme per la col·locació dels transformadors de la plaça del Pòsit

Per Raquel Samaniego

Les estacions transformadores haurien d'instal·lar-se al mig del carrer del Carme

Les estacions transformadores que estan ubicades de manera provisional a la plaça del Pòsit abasteixen d’energia tot el barri de la Platja, segons afirma l’alcalde de Cambrils, Robert Benaiges. Aquestes estan situades actualment en un espai que properament s’ha de buidar per realitzar les obres del pàrquing de la plaça, motiu pel qual s’han de traslladar “a una part pròxima a la seva ubicació definitiva”, que ha de ser, en un futur, el pàrquing subterrani. Per això, mentre no estigui fet l’aparcament, aquestes estacions es canviaran de lloc i s’instal·laran, previsiblement, al carrer del Carme. Aquesta és una qüestió que no satisfà ni als veïns ni comerciants del Pòsit, perquè consideren que si les obres són privades no haurien de tenir-les davant de casa seva.

Xavi Domènech: "Es soterraran el més aviat possible”

Sobre aquest aspecte, el secretari de la Confraria, Xavi Domènech, apuntava que estan disposats a mirar qualsevol altre espai si així ho creuen convenient tant Fecsa com l’Ajuntament, però considera que és difícil perquè “les estacions han d’estar al lloc més proper de la seva ubicació definitiva”. A més, Domènech detallava que estan mantenint converses amb l’empresa elèctrica i han assegurat que estan disposats a ubicar les estacions al pàrquing tan aviat com sigui possible, sense la necessitat que l’edifici estigui enllestit. “Nosaltres els vam proposar de traslladar-les de nou a l’àmbit del Pòsit tan aviat com sigui possible i ells ho van veure amb molts bons ulls, ja que serà millor per a tothom”.

Les opinions dels comerciants

Són diversos els comerços que es troben al carrer del Carme i que consideren que es veuran perjudicats per la instal·lació d'aquestes dues grans estacions transformadores al mig del carrer. 'Exclusiu' és una de les botigues de la zona i el seu propietari, Lluís Dalmau, entén que s'hagin de traslladar les estacions, "però posant-les cada una d'elles en llocs diferents". El cambrilenc veu oportú col·locar-ne una al carrer del Carme si cal, però apostava per posar l'altre a d'altres indrets com "el carrer dels Pescadors, al de Miquel Planàs, a la plaça de Marcel·lí Domingo, a la d’Aragó o a la de l’Església". Segons explica, els comerciants han estat parlant amb l'Ajuntament i aquests manifesten una bona predisposició a buscar alternatives. "Si en fiquen alguna al carrer del Carme haurem de prendre paciència, però crec que s’haurien de repartir. Tot i així, a mi el projecte del nou Pòsit m’agrada. Aquest dels transformadors és l’únic punt que estic en contra, però crec que té solució”.

Eduard Garcia també té el seu comerç al carrer del Carme, MG Foto - Vodafone: "És una obra privada que tindrà una llarga durada i ens preocupa molt totes les molèsties que tindrem a nivell comercial. Creiem que serà un tall de clients directe, ja que ens tallaran l’accés de la gent que ve del carrer de Miquel Planàs, Barques o Pescadors, i no hi haurà tendència a venir cap aquests comerços". Garcia també considera que si és obra privada, "les molèsties les ha de tenir la mateixa empresa". Ell també és propietari d'un comerç a la mateixa façana marítima, i la seva experiència quan hi ha hagut obres no és el tot positiva: "Després de que fessin les obres del pàrquing del port no he tornat a tenir el mateix volum de vendes, no les hem recuperat. El port ha quedat molt maco, però avui dia és més negoci per l'oferta hotelera que per la comercial, per això no veig tan positiu que facin les obres al Pòsit, perquè la meva experiència no és bona". Per últim, Garcia va voler remarcar que una vegada estigui finalitzat el nou Pòsit, "serà un centre d’atracció de gent, però també un augment de competència. Qualsevol oferta comercial comporta un moviment de gent, que sempre és positiu, però no té per què aportar directament un benefici a la resta de comerços".

 
Aquesta és una de les estacions transformadores que s'han de traslladar de la plaça del Pòsit

Comenta aquest article