Informació general

La inauguració del Centre Cívic de les Basses, tot un èxit

Per Jenina Casas




Inauguració del Centre Cívic de les Basses
El passat dimecres 7 de desembre, a les vuit del vespre, es va inaugurar oficialment el Centre Cívic de les Basses que està situat als carrers de Sant Pere i de Roger de Llúria. Després de la descoberta de la placa commemorativa, l’alcalde, Robert Benaiges, acompanyat d’una àmplia representació del seu equip de govern, va pronunciar unes paraules i va començar per un apunt històric sobre els terrenys on es troba emplaçat el centre, ja que antigament hi havia els rentadors del barri marítim (d’aquí el nom de l’edifici). Tot seguit, els assistents van poder visitar l’equipament.

La distribució

El Centre Cívic de les Basses, que funcionarà de les 8 a les 21 hores, consta d’una superfície edificada d’uns 1.200 metre quadrats, distribuïts en cinc plantes. Es pot accedir a l’edifici per dos entrades, una per cada carrer. A la planta baixa hi trobem la recepció i algunes serveis municipals descentralitzats, com l’oficina de la Policia Local, l’Oficina de l’Atenció al Ciutadà (OAC), l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) i l’oficina d’informació del GEPEC sobre la utilització de l’energia solar. A més, hi ha la sala d’actes, que permetrà acollir conferències i que també servirà de sala d’exposicions.

La primera planta serà ocupada per Benestar Social i un dels molts despatxos que hi ha serà destinat a la persona responsable del Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD). Dues de les sales de la segona planta es convertiran en centres oberts, espais que acullen una sèrie de serveis diürns, fora de l’horari escolar, i que, amb una finalitat preventiva, donen suport, estimulen i potencien l’estructuració i el desenvolupament de la personalitat. En una tercera sala d’aquesta mateixa planta s’hi duran a terme activitats del SIAD i, en una quarta sala, entre d’altres programes, hi haurà l’Hora del Té, un espai de trobada de dones immigrants per tal d’afavorir la integració d’aquest col·lectiu en la societat d’acollida.

A la tercera planta, destinada a les entitats, hi haurà l’Escola de Puntaires de Cambrils, que consta aproximadament de cent alumnes; l’Agrupació Fotogràfica de Cambrils, que disposa d’un laboratori de revelat fotogràfic i una sala de reunions, i l’aula d’informàtica, que serà utilitzada per part de col·lectius específics o per a cursos de formació organitzats per l’Ajuntament. L’última planta serà ocupada per l’Associació de Dones “Amunt”, que desenvolupa un gran nombre d’activitats: pintura, restauració, ioga, tai-txi, ceràmica... Aquestes classes s’imparteixen per torns de les 9 a les 21 hores.

Comenta aquest article