Camp

Neix Reus Decideix amb l'objectiu d'organitzar la consulta sobre la independència el proper 25 d'abril

Per Redacció

Els components de la Plataforma Reus Decideix

Ahir es va fer la presentació pública de la plataforma Reus Decideix, la comissió organitzadora de la consulta sobre la independència a la capital del Baix Camp. La plataforma s'ha constituït amb l’objectiu de poder realitzar la consulta el 25 d’abril, la tercera data proposada per la coordinadora nacional. És el mateix dia que han escollit altres capitals com Lleida i Girona i moltes altres poblacions.
La comissió organitzadora es va constituir oficialment el dia 21 de gener en una reunió al Centre de Lectura, en la que més d’un centenar de persones van aprovar per unanimitat tirar endavant aquesta iniciativa popular, després que el secretariat provisional exposés les propostes organitzatives. La plataforma està formada per un president, dos portaveus, dos coordinadors i sis comissions de treball que s'han dividit en dues grans àrees, la de recursos i la de planificació.

Xarxa de voluntaris

D’aquesta manera, Reus se suma a l’onada de consultes sobre la independència, que ja ha permès votar a gairebé 170 poblacions del país. Reus Decideix neix amb la voluntat de ser un moviment incloent, transversal i plural, i de buscar la implicació de col·lectius tan diversos com sigui possible. La plataforma té les portes obertes a tothom i busca la màxima implicació ciutadana i de diferents sensibilitats, amb la voluntat que cap sector social, ideològic, nacional o religiós quedi al marge de la iniciativa popular. En aquesta línia, els organitzadors han animat als reusencs i reusenques a col·laborar en el projecte, perquè, tal i com es va dir en la presentació, "per poder organitzar la consulta amb èxit en una població de més de 107 mil habitants cal crear una àmplia xarxa de voluntaris i voluntàries".

Comenta aquest article