Camp

Salou presenta la Festa Major d’Hivern amb 76 actes i amb el 30è aniversari del Cós Blanc com a acte estrella

Per Redacció

La Colla Picardies va sorprendre a tothom amb una gegant 'Pippi Calcesllargues', en l'edició de l'any passat

La Festa Major d’Hivern de Salou arriba aquest divendres, 29 de gener, amb 76 actes i amb el 30è aniversari del Cós Blanc com a acte estrella. La festa s'iniciarà amb la presentació de les pubilles i el pregó, a càrrec de l’actor Jordi Rios, el Puyol de Crackòvia de TV3. La Festa Major d’enguany es presenta amb un total de 76 actes per a totes les edats i amb la voluntat d’arribar a tots els públics amb una implicació d’unes vuitanta entitats del municipi, dues d’elles d’aniversari com són el Cor Crescendo i el Salou Teatre, ambdues celebren els 10 anys de vida.

Però d’entre la llarga llista d’actes que s’han programat —que estan totes detallades a l'apartat d'agenda de la web de l'Ajuntament— en destaquen el bateig de dos nous elements del seguici festiu: la Morena de Salou i la Mulassa. “Des de la regidoria s’ha volgut potenciar la cultura popular i tradicional i això és deixa veure al llarg de tot el programa”, explicava l’alcalde Pere Granados, que també va voler insistir en el fet que “la majoria d’actes que hi ha inclosos en el programa són gratuïts”,a excepció del concert de Ella Baila Sola i la projecció a l’envelat de la pel·lícula en 3D ‘Los mundos de Coraline’, amb una entrada solidària de 3 euros que es destinarà als damnificats del terratrèmol d’Haití.

Per la seva part, la regidora de Cultura i Festes, Isabel Aguilera, ha enumerat alguns dels actes que es desenvoluparan al llarg de la festa com els homenatges a les entitats; a la gent gran; a la dona més gran; la segona trobada de vespes; multitud d’activitats esportives; l’exhibició d’hípica; la mostra d’artistes locals o els balls a l’envelat i a la carpa jove, amb els tradicionals balls de les colles del Cós Blanc. “Hi ha una gran varietat de propostes a fer en aquests onze dies de festa, ques es planteja per a que tothom en pugui gaudir”, va dir.

El dissabte 6, el Cós Blanc

El dia gran de la festa serà el dissabte dia 6 de febrer amb la ja tradicional rua de carretel·les de Cós Blanc. L’acte que es un dels més importants quan a participació, implicació i infrastructura de tota la festa major preveu acollir més de 25.000 persones. Per aquest motiu s’ha muntat un dispositiu de seguretat especial per a la ocasió així com s’han habilitat diverses zones d’aparcament per tal de facilitar l’accés a tots aquells que vulguin gaudir de la festa. Les carretel·les sortiran per la tarda des del c/ de l’Advocat Gallego, c/ del Carrilet, fins al c/ Ciutat de Reus, Via Roma, pujaran pel c/ Barcelona, c/ de Sínies, tornaran a baixar pel c/ Ciutat de Reus per pujar finalment pel c/ Barcelona.

Durant la desfilada i festa del Cós Blanc es llençaran més de 20.000 quilos de confetti entre els 20 canons que hi haurà instal·lats al llarg de tot el recorregut, així com música en directe amb DJ i grups musicals. La regidora Aguilera comentava que “tant el so com la il·luminació seran d’última generació i per tant que gaudirem d’un dels espectacles més impressionants dels últims anys”. Durant tot el Cós Blanc més de 200 persones, entre treballadors municipals, voluntaris, serveis de seguretat i veïns del municipi, vetllaran per tal de que tot funcioni correctament i que no hi hagi cap contratemps.

Només a les carretel·les i rua hi desfilaran més de 2.500 persones que es distribuïran per en les 25 colles inscrites. En aquesta 30ena edició del Cós Blanc es recupera la figura de Juanma Hidalgo com a speaker. Cal recordar que dels 30 anys que es porta celebrant la festa, aquest serà el 28è any que Hidalgo posarà la veu a una de les celebracions més multitudinàries que es celebren al municipi de Salou.

Comenta aquest article