L'atleta cambrilenca Elisa Laguna queda quarta en la prova de pentatló del campionat de Catalunya de proves combinades

Elisa Laguna va aconseguir el rècord de Cambrils tant de la categoria júnior com absoluta amb un salt de llargada de 5.11 metres, quedant tercera en aquesta modalitat (Imatge extreta de vídeo)

Aquest passat cap de setmana es va disputar al Palau Firal del Vi de Vilafranca del Penedès el Campionat de Catalunya de proves combinades de pista coberta en les categories absolut i cadet. El Club Atletisme Cambrils hi va prendre part amb tres participants: l'Elisa Laguna en la categoria absoluta, David Álvarez i Maria Álvarez en la categoria cadet.

Elisa Laguna, quarta a la pentatló

En la categoria absolut femenina es va disputar el pentatló, una disciplina que reuneix cinc proves: dues curses, dues proves de salt i una prova de llançament. Als 60 metres tanques Elisa Laguna guanyava la seva sèrie tot i tenir un ensurt amb la darrera tanca, parant el cronòmetre en un temps de 10”29. Tot seguit prenia part en el salt d'alçada i superava el llistó situat a 1.44 metres, igualant el seu millor registre personal. En la prova de llançament de pes assolia un millor llançament de 8.14 metres. A continuació era el torn del salt de llargada. Després de dos intents nuls, arriscava al darrer salt i assolia el 3r. lloc amb una marca de 5.11 metres, assolint el rècord de Cambrils tant de la categoria júnior com absoluta. A manca dels 800 metres llisos, l'Elisa era 3a a la classificació general, però no va poder defensar aquesta privilegiada posició donat que la faringitis que havia patit al llarg de la setmana va limitar les seves condicions físiques, rendint per sota de les seves possibilitats.

En el conjunt de la pentatló, Elisa Laguna assolia la 4a. posició amb 2.643 punts, que significava un nou rècord de Cambrils tant de la categoria júnior a la que ella pertany com en la categoria absoluta. L'anterior rècord també era seu amb 2.556 punts. Aquesta classificació representa ser la millor assolida mai per un atleta local en tota la història del club en aquesta disciplina i categoria.
Sens dubte un bon incentiu davant els campionats de la seva categoria, on l'Elisa intentarà repetir i fins i tot millorar la seva prestació de la temporada passada, on va ser 8a. al Campionat d’Espanya. De moment les seves marques estan en notable progressió.

David Álvarez, novè a la pentatló

L'atleta cambrilenc David Álvarez va encetar la competició participant al pentatló cadet, disciplina que reuneix cinc proves: dues curses, dos proves salts i una prova de llançament. Als 60 metres llisos el David entrava a meta en 5a posició, assolint una millor marca personal al parar el cronòmetre en 8”24. Álvarez va seguir competint amb èxit a la prova del salt de llargada, també amb marca personal amb un millor salt de 5.01 metres. Al llançament de pes va efectuar un millor llançament de 8.03 metres. Després, va seguir la competició amb el salt d'alçada, on superava el llistó situat a 1.53 metres. Per acabar la combinada prenia part als 60 metres tanques, on també assolia una millor marca personal al parar el cronòmetre en 10”15. En el conjunt de la pentatló, el David assolia la 9a. posició amb 2.168 punts.

Maria Álvarez, onzena a la tetratló

A la categoria cadet femenina es va disputar el tetratló, disciplina que reuneix quatre proves: dues curses, una prova de salt i una prova de llançament. Als 60 metres tanques, Maria Álvarez entrava a meta en 5a. posició, parant el cronòmetre en 11”21. Al llançament de pes efectuava un millor llançament de 7.09 metres i, continuava amb el salt de llargada, efectuant un millor salt de 4.05 metres. Per acabar la combinada prenia part al 60 metres llisos, on marcava un temps de 8”98. En el conjunt de la tetratló, la Maria assolia la 11a. posició amb 1.685 punts, prop de la seva millor marca.