Informació general

CiU presenta una sèrie d'al·legacions al pressupost municipal de 2010 basades en l'austeritat de la despesa

Per Redacció

El grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Cambrils ha presentat una sèrie d'al·legacions al pressupost municipal per a l'any 2010. Les al·legacions presentades per CiU en un comunicat de premsa van en tres direccions: "més transparència en la informació i gestió del pressupost; ajustar els imports pressupostats a la realitat i més austeritat en la despesa de personal per incrementar la despesa social".

Transparència en la informació

Pel que fa a les al·legacions relatives a incrementar la transparència en la informació i gestió del pressupost, des de CiU es demana el següent: "incorporar el programa d'inversions i finançament a quatre anys i elaborar un programa financer complementari al pla d'inversions, consensuat amb tots els grups polítics amb representació al consistori"; "introduir un nou apartat sobre Informació Pressupostària a les Bases d'Execució del Pressupost per a l'any 2010 on es demana informació trimestral sobre l'estat d'execució del presssupost"; "incorporar un nou acord en el punt del proper ple d'aprovació definitiva del Pressupost municipal de l'any 2010, on s'estableixi el lliurament a tots els Grups Municipals la documentació complerta, en format electrònic, que integra l'expedient de Pressupostos General de la Corporació"; "incorporar un nou acord per tal de publicar al web municipal l'expedient complert del Pressupost General per a l'any 2010 i publicar anualment la liquidació complerta del Pressupost General de la Corporació i la memòria del Compte General de la Corporació".

L'objectiu, segons CiU és millorar la informació accessible al ciutadà respecte a la gestió econòmica de l'Ajuntament, per tal de donar la necessària transparència a la informació de la gestió econòmica de la Corporació.

Ajustar els imports pressupostats

En relació a les al·legacions relatives a ajustar els imports pressupostats, des de CiU també es demana "revisar i ajustar a la realitat els imports pressupostats com a ingressos en determinats capítols: en els capítols 1 –impostos directes– i 2 –impostos indirectes–, "les partides dels impostos sobre els béns immobles i sobre els vehicles de tracció mecànica tenen una previsió excessiva de l'ordre de 500.000 euros, dels 18.221.000 euros pressupostats".

En el capítol 3 –sobre taxes i altres ingressos–, "existeixen diferents partides com la taxa de recollida d'escombraries, taxa de llicències urbanístiques, venda de paper i cartró, reintegrament d'operacions corrents, multes per infracció d'ordenança de circulació i recàrrec de constrenyiment, que amb el seu conjunt té un excés de previsió de l'ordre d'1.600.000 euros, dels 10.037.365’43 euros pressupostats".

En el capítol 4 –transferències corrents–, "la participació en els tributs de l'Estat, algunes transferències a rebre i els patrocinadors diversos estan pressupostades en excés per un import d'uns 3.500.000 euros, dels 11.374.189’96 euros. En el capítol 5 –ingressos patrimonials–, "la partida d'interessos a percebre de dipòsits en comptes corrents té una previsió excessiva de l'ordre d’1.000.000 euros, del 1.140.800 euros pressupostats".

En total els ingressos estan pressupostats amb un excés de 6.600.000 euros.

Revisar i ajustar a la realitat els imports pressupostats com a ingressos per alienació de terrenys municipals

El comunicat de CiU segueix detallant que, "les inversions depenen de la venda de terrenys municipals, per un import de 3.387.243’36 euros, si aquesta venda no es produeix per qualsevol circumstància, caldria anul·lar les inversions pertinents. També depèn de la venda de terrenys l'amortització de préstecs a quatre entitats bancàries per un import total de 1.215.045’81 euros.

Al·legacions relatives a l'increment de l'austeritat

Pel que fa a les al·legacions relatives a l'increment de l'austeritat, CiU detalla que, el pressupost d'Aparcam preveu la construcció del nou edifici amb un import d'1.145.000 euros, "proposem l'eliminació d'aquesta despesa". En un altre punt afegeix que, "per tal d'ajustar la despesa corrent, proposem l'eliminació dels càrrecs de coordinadors i alguns dels càrrecs de confiança (tècnic econòmic i protocol), reduint els complements específics que cobren aquests treballadors l'Ajuntament obtindria un estalvi d'uns 200.000 euros anuals".

En el comunicat CiU també manifesta que, "en aquest pressupost hi trobem a faltar una partida destinada al manteniment de l'edifici de l'Ateneu Juvenil que ha d'entrar en funcionament aquest any 2010" i "un increment de la despesa social, finançada amb un increment de l'austeritat en el funcionament de l'Ajuntament".

A banda, també es proposa un increment de la dotació pressupostària dels programes destinats a polítiques social; ajudes individuals i familiars; SAD, teleassistència; petita infància i família; dependència per import de 150.164 euros, disminuint la partida de publicitat i propaganda per valor de 150.164 euros d'un total de 279.364 euros.

Comenta aquest article