Informació general

La plaça d'Espanya acollirà el primer Mercat Agroecològic amb productes de la terra i artesania popular

Per Raquel Samaniego

Ramon Canalda i Oliver Klein, ahir al matí durant la presentació del primer Mercat Agroecològic

El proper diumenge 24 de gener, coincidint amb la celebració dels Tres Tombs de Sant Antoni, tindrà lloc la inauguració del primer Mercat Agroecològic de Cambrils a la plaça d'Espanya, que comptarà amb una vintena d'estands amb artesania popular i productes de la terra ecològics de diferents productors del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Aquesta és una iniciativa impulsada per l'Ateneu Cambrilenc, en col·laboració amb la regidoria de Promoció de Ciutat i el Pla de Barris, i que s'instal·larà a la plaça mensualment si la resposta del públic és satisfactòria.

Aquesta primera edició romandrà oberta de 10 del matí a les 6 de la tarda, i hi haurà molta diversitat de productes com verdura, fruita, làctics, olis, cervesa, herbes, cereals, etc. Ramon Canalda, president de l'Ateneu, espera que aquest mercat sigui un èxit "aprofitant que la gent haurà sortit al carrer a veure els Tres Tombs". A més, com explicava ahir durant la presentació, "aquest tipus de mercat sempre és molt ben acceptat en d'altres poblacions catalanes o arreu d'Europa, i esperem que així sigui també a Cambrils".

Activitat per impulsar la vida al Barri Antic

Oliver Klein, el regidor encarregat del Pla de Barris, assegurava que aquesta és una de les activitats que han plantejat "per impulsar la plaça d'Espanya i mostrar el seu dinamisme comercial". Durant aquests darrers mesos, la plaça acull el primer dissabte de cada mes un mercat d'antiguitats i de brocanters, i s'espera que d'aquí poques setmanes també es presenti una nova mostra a la plaça per a objectes de segona mà. Segons deia, "ens podem felicitar de que totes aquestes iniciatives són proposades per la societat civil i recolzades per l'Ajuntament".

Canalda apuntava que la idea de fer un mercat de productes ecològics venia donada per la mateixa demanda dels productors i per la població, "ja que hi ha una realitat social d'un conjunt de pagesos que estan fent un projecte respectuós amb la natura i amb els consumidors". En aquesta primera edició hi haurà una vintena de productors, però Canalda espera que hi hagi més en les properes, ja que  "a causa de les nevades i les gelades dels dies anteriors, molts pagesos han fet marxa enrere i no poden encara ser presents al mercat". Tot i així, el president va manifestar que la voluntat dels productors és que ben aviat puguin posar a la venda les seves collites i productes en aquest mercat agroecològic.

Conferències al Centre Cultural

El mercat agroecològic de Cambrils pretén molt més que ser un expositor de compra i venda. Amb la seva celebració, l'associació i el consistori el que han volgut és conscienciar a la població de la importància de fer una agricultura sostenible i natural, dignificant la terra i donant valor al paisatge rural. Per aquest motiu, l'esdeveniment anirà acompanyat de dues conferències prèvies, que tindran lloc els propers dies 21 i 22 de gener, al Centre Cultural i Ocupacional, a les 19 hores, que aniran a càrrec de l'Associació Agroecològica Gent del Camp i de la Xarxa Solc.

Comenta aquest article