Informació general

L'estació de Cambrils serà una de les vuit estacions intermodals del Camp de Tarragona

Per Redacció

Pilastres del viaducte on es construirà la nova estació de tren de Cambrils

La futura estació del tren de Cambrils serà una de les vuit estacions intermodals del Camp de Tarragona, i servirà per a connectar el futur tramvia i els serveis de rodalies ferroviàries amb la línia d'Alta Velocitat. Així es va explicar en la presentació, aquest passat dimarts, del Pla Territorial Parcial del Camp de Tarragona (PTP), aprovat pel govern de la Generalitat després de resoldre les al·legacions presentades. El PTP es va presentar ara fa dos anys i mig.

Xarxa ferroviària

La nova estació de Cambrils es dibuixa com una estació intermodal que acolliria el futur tramvia i els serveis de rodalies i de regionals. Les altres estacions del Camp estarien ubicades a l'estació central del sud de l'aeroport, al centre de Tarragona, l'actual de Reus, la futura estació de Bellissens, la de Salou-Port Aventura, la de Vila-seca i la de la Secuita. A banda d'aquestes estacions, el PTP contempla una altra estació a l'entrada de la terminal de l'aeroport, on hi confluiria el tramvia i una nova línia ferroviària per fora de Reus. Tot i això, encara queden aspectes per acabar de definir com és la connexió de trens Avant al centre de Reus i de Tarragona, entre d'altres aspectes.
En la presentació del PTP es va destacar també la importància de la construcció del Tramcamp que, a hores d'ara, està pendent d'un estudi informatiu que es presentarà ben aviat.

Aposta per l'augment de la població a Cambrils

En un altre aspecte, el PTP defineix les estratègies de creixement dels nuclis del Camp per tal d'evitar la dispersió d'habitatges i concentrar els creixements en uns nuclis concrets. Cambrils, juntament amb Salou, Perafort, Torredembarra i Santa Coloma de Queralt, són les poblacions del Camp que no són capitals de comarca que queden assenyalats com a nuclis de creixement important.

Comenta aquest article