Informació general

Jaume Baiges és escollit com a nou president de la Cooperativa Agrícola de Cambrils

Per Lluís Rovira i Barenys

El nou president de la Cooperativa Agrícola, Jaume Baiges, al molí d'oli, aquest matí

El fins ara vicepresident de la Cooperativa Agrícola, Jaume Baiges, va ser nomenat aquest passat divendres com a nou president de l'entitat en substitució d'Anton Mendoza, que havia presentat la seva dimissió el passat 18 de desembre. Com a vicepresident s'ha nomenat a Josep Soto i la resta de càrrecs de la junta són Lluís Nolla, com a secretari i Plàcid Dalmau, com a tresorer.
Jaume Baiges portava dos anys com a vicepresident i tres més com a vocal de junta. Fa anys ja havia format part de la junta rectora de la Cooperativa com a vocal. Ara, afronta la seva presidència amb, al menys, tres anys pel davant i amb la intenció de "treballar tots plegats per sortir al pas del mal moment que està vivint la pagesia actualment".

"L'agricultura està totalment decaiguda"

L'anterior president de la Cooperativa Agrícola de Cambrils, Anton Mendoza, va manifestar a Revista Cambrils Diari Digital, fa pocs dies, que "l'agricultura està totalment decaiguda". Baiges corrobora aquest fet dient que aquest darrer any ha estat el pitjor dels que recorda, "no s'ha salvat el preu de res. Les despeses han augmentat i els preus han estat molt baixos. L'únic que aguantava una mica, que era l'oli, tampoc va bé. Hi ha hagut molta collita i el preu ha baixat.". En aquest sentit, el nou president de la Cooperativa Agrícola apunta que es vol augmentar la comercialització directa de l'oli, qua ara arriba al 50%. Aquesta mateixa setmana es posa en marxa una nova empresa en la que hi participa la Cooperativa Agrícola, amb la finalitat d'augmentar la distribució de l'oli a nivell estatal i, sobretot, a nivell internacional.
Precisament és aquest el camí que vol potenciar el nou president de la Cooperativa Agrícola, el de "buscar nous camins per a la distribució. Entre aquests camins hi ha el d'actualitzar la pàgina web i mirar de fer vendes a través d'internet".
D'altra banda, Jaume Baiges manifesta que amb el canvi de presidència "no s'ha de trencar en res. L'Anton Mendoza ha fet molt bona feina i ha arribat on ha arribat. Hem de millorar tot el que puguem i treballar entre tots".

Comenta aquest article