Informació general

La neu i el fred arriben a Cambrils i a tota la comarca del Baix Camp

Per Lluís Rovira i Barenys

La torre del Parc Samà envoltada de neu, aquest matí

Ara sí. La neu ha arribat a Cambrils i, no cal dir-ho, a tots els pobles del voltant. Tot i que a la vila hi neva des de quarts de nou del matí, la neu no qualla. Ara bé, sortint de Cambrils en direcció a Montbrió la neu es fa visible pas a pas. Poc abans del Parc Samà el paisatge és tot blanc i del Parc Samà a Montbrió la neu s'espesseix encara més. La nevada és força intensa, també, en direcció a Mont-roig.
Més a l'interior, la nevada encara és molt més forta i aquest matí ja s'ha tallat l'accés a Riudecanyes des de Montbrió. A tota la demarcació de Tarragona hi ha 26 carreteres afectades per la neu.
D'altra banda, cal dir que la nevada va acompanyada de fortes ratxes de vent i de temporal de mar.
Pel que fa a la temperatura a mig matí Cambrils enregistrava una temperatura de 0,6 graus, segons les dades de l'estació meteorològica de la xarxa Meteocambrils, la temperatura més baixa de tot el més.

Possible nou episodi de neu, el proper dilluns

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que l'episodi de fred i neu es pot allargar fins a la setmana vinent. Aquest proper cap de setmana es preveu un ambient ventós i molt fred. Segons les previsions meteorològiques, a darrera hora del diumenge o a primera hora de dilluns arribarà un nova massa d'aire humit que podria portar un nou episodi de neu fins i tot a nivell de mar. Arran d'aquesta predicció, el Servei Meteorològic de Catalunya manté avisos de Situació Meteorològica de Risc per neu, vent i estat de la mar. Aquests avisos, però, poden variar durant les properes hores segons la trajectòria de la profunda depressió que està afectant el país.

Comenta aquest article