Informació general

La Grip A disminueix la seva intensitat i se situa per sota del llindar epidèmic

Per Redacció

A l'hospital lleuger es van fer diferents campanyes de vacunació a les persones a les franges de risc

Segons la informació recollida pel sistema PIDIRAC (Pla d’Informació de les Infeccions Respiratòries Agudes a Catalunya), l’activitat gripal pel nou virus de la grip A(H1N1) mostra "una evident disminució en la seva intensitat i se situa per sota del llindar epidèmic". La taxa d’incidència de síndromes gripals registrades per la xarxa sentinella és de 59,3 per cada 100.000 habitants.

Encara que el virus gripal continua circulant a Catalunya, "s’observa també la circulació d’altres virus respiratoris". Del total de mostres respiratòries que han resultat positives al laboratori, un 61,6% correspon al virus gripal (gairebé la totalitat al nou virus de la grip A/H1N1), i un 42% a d’altres virus respiratoris.

Un total de 759 casos greus a Catalunya i 42 morts
 
Pel que fa a la vigilància de casos produïts pel nou virus de la grip A (H1N1), la majoria han presentat un quadre gripal lleu, amb una recuperació en pocs dies, tot i que s’han produït un total de 759 casos greus, dels quals 653 ja han estat donats d’alta hospitalària. En aquests moments es troben a la UCI 25 casos greus. Aquesta setmana no s’ha produït cap mort a Catalunya com a conseqüència de la grip A, que enregistra, a data d’avui, 42 defuncions.
 
Al llarg de la setmana que va del 30 de desembre al 5 de gener, l’activitat als hospitals d’aguts ha estat inferior en relació a la setmana anterior pel que fa al nombre d’urgències ateses (60.550, que suposa una disminució del 4,6%) i també pel que fa al nombre de pacients ingressats (6.749, que suposa una disminució del 3,6% ). Aquest descens en les urgències ateses i ingressades ha estat més important en els hospitals infantils, on han atès 3.239 urgències (un 22% menys que la setmana anterior) i han ingressat 330 pacients (una disminució del 14,5%).
 
Pel que fa a l’activitat dels centres d'atenció primària ha disminuït un 8,7% respecte a la setmana anterior (439.575 visites) mentre que la dels centres d’atenció continuada (ACUT) ha augmentat en un 35% (57.499 visites). Les visites domiciliàries han augmentat tant a l’Atenció Primària (43%) com als ACUT (35%).

Comenta aquest article