Camp

El XII Pessebre Vivent de la Masia de Castelló bat el seu rècord de visitants

Per Redacció

En el pessebre es van mostrar diferents oficis tradicionals, com es pot veure a la imatge

Els organitzadors del Pessebre Vivent de la Masia de Castelló van fer ahir un balanç molt positiu de la dotzena edició d’aquesta escenificació tradicional, que ha tornat a donar vida a aquest poble del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant que va quedar deshabitat als anys 50. I és que, segons van explicar fonts de l’Associació Masia de Castelló (l’entitat que l’organitza, amb el patrocini de l’Ajuntament), en només 2 dies (el 27 de desembre i diumenge 3 de gener) va rebre 3.600 visitants. Aquesta xifra suposa un rècord de participació, tenint en compte que el pessebre es va haver d’anul·lar el 26 de desembre, a causa de la pluja; i que la mitjana de persones que hi ha passat en edicions anteriors, quan la representació ha estat oberta els 3 dies previstos, és de 3.200 persones.

Totes aquestes persones van poder veure més d’una trentena d’escenes ambientades a mitjans del segle XX, una extensa mostra d’oficis antics (fuster, matalasser, baster, cadiraire, cisteller, picapedrer, forner, trencador d’avellanes, boter, destil·lador d’aiguardent, etc.) i animals d’estable. A més, en acabar la visitar, van menjar una botifarra a la brasa, amb pa torrat i vi (això anava inclòs al preu de l’entrada: 7 euros per als adults; i de 4 euros per als nens d’entre 3 i 9 anys).

Participació de 300 col·laboradors

El XII Pessebre Vivent ha comptat amb la participació d’uns 300 col·laboradors, dels quals han actuat 250. La majoria d’aquestes persones procedeixen de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, tot i que també n’hi ha dels municipis dels voltants, per exemple de Rasquera i Capçanes. Precisament, un dels objectius que persegueix l’entitat és implicar la ciutadania en el seu projecte de recuperació històrica i arquitectònica de la Masia.

Cal tenir present que l’any en què va néixer l’associació, el 1997, aquest poble era un indret inaccessible a causa del seu avançat estat de deteriorament. Actualment, gairebé el 100% dels espais estan recuperats, els camins estan habilitats i les cases de paret de pedra desenrunades. Això ha estat possible gràcies a la tasca que durant aquests anys han desenvolupat els membres de l’entitat, que té un centenar de socis, dels quals una vintena són socis actius; i als recursos econòmics i materials aportats pel consistori.


Més de 250 col·laboradors van participar en aquesta edició del pessebre vivent

Comenta aquest article