Camp

El govern de l'Estat autoritza les obres de connexió entre el Corredor del Mediterrani i la línia d'Alta Velocitat

Per Redacció

Aspecte de les obres del viaducte a cambrils, al costat de la riera d'Alforja

El Consell de Ministres va autoritzar aquest passat divendres 18 de desembre al Ministeri de Foment la licitació de les obres de la via en la connexió del Corredor del Mediterrani amb la línia d'Alta Velocitat Madrid-Barcelona-Frontera Francesa. El pressupost de licitació d'aquestes obres puja als 143.707.044,05 euros. Recordem que en aquest mateix Consell de Ministres del passat divendres també es va autoritzar al Ministeri de Foment, la licitació de les obres de l'estació de tren de Cambrils amb un pressupost de 22.835.863 euros, tal com va avançar Revista Cambrils Diari Digital.

Enllaç entre el Corredor del Mediterrani i la línia d'Alta Velocitat

Aquesta actuació s'emmarca en els treballs que està realitzant el Ministeri de Foment per completar l'enllaç del Corredor del Mediterrani de l'Alta Velocitat amb la línia d'Alta Velocitat Madrid-Barcelona i amb l'actual línia Reus-Tarragona. Aquest enllaç permetrà connectar la ciutat de Tarragona, tant amb el Corredor del Mediterrani com amb la línia d'Alta Velocitat Madrid-Barcelona.

Obres de superestructura

Aquestes obres consisteixen en l'execució de la superestructura de la via en tot el seu tram, així com totes les actuacions d'infraestructures entre les quals hi destaquen: el condicionament de la plataforma en el tram entre Vandellòs-Tarragona; l'ampliació de la plataforma a l'estació de l'Hospitalet de l'Infant; l'ampliació de la plataforma de Mont-roig del Camp; la plataforma de connexió en ample ibèric des del canviador d'amples de l'estació central fins a connectar amb la línia Reus-Tarragona; nous passos superiors i pantalles i canviadors d'amples. No són objecte d'aquest projecte la resta d'actuacions necessàries per a la posada en servei d'aquesta línia com els edificis de les estacions i la seva urbanització, l'electrificació, les instal·lacions de seguretat i comunicació.

Comenta aquest article