Cultura

Excepcional concert de Nadal de la Coral Verge del Camí

Per Josep Maria Ferrando

Actuació conjunta de la Coral Verge del Camí i el Grup Instrumental Lympha, ahir a l'Ermita

Ahir a la nit, l’Ermita es va omplir a vessar amb el tradicional Concert de Nadal de la Coral Verge del Camí. El concert va començar amb la Coral Infantil sota la direcció de Belén Juncosa. Els seus joves components van cantar diverses cançons nadalenques amb l’acompanyament musical de saxos, a càrrec d'Aida Vidal i Tanya Lara. A continuació, la Coral va oferir un acurat repertori dirigit per la directora Núria Ortoneda, que va incloure obres tan conegudes com Joia al món de Haendel, Santa Nit de Franz Grüber o la tradicional catalana El dimoni escuat.

La segona part la va encetar el Grup Instrumental Lympha, amb obres dels segles XV i XVI, i utilitzant instruments de música antiga com el clavicèmbal, la tiorba, el cornetto o la xirimia. Després es van afegir de nou al concert la Coral Verge del Camí, i conjuntament, van interpretar dues obres més, la Cantata “in festo nativitatis domini” de Joan Verdolet, i Ensalada del mestre Mateu Fletxa “El Vell”. Totes dues van emocionar per al seva qualitat al públic assistent. Per acabar l’actuació tots dos grups i la Coral infantil van cantar El noi de la Mare.

Al començament del concert el president de la Coral, Fernando Sarasa, va tenir unes paraules de record per a Josep Sarrà, que havia estat cantaire de la Coral, i que va morir dissabte. A la mitja part es va fer una col·lecta solidària per a Càritas Parroquial, en la que es van aconseguir 670,50 euros, que es repartiran a part iguales entre la Parròquia de Santa Maria i Sant Pere.


Actuació de la Coral Infantil durant el Concert de Nadal de la Coral Verge del Camí a l'Ermita

Comenta aquest article