Camp

Jornada reivindicativa i participativa a Montbrió, Maspujols i Almoster on guanya el sí a la independència de Catalunya

Per Lluís Rovira i Barenys

Un moment de la consulta sobre la independència de Catalunya a Montbrió del Camp, ahir a la tarda

Els tres municipis del Baix Camp on ahir es van realitzar consultes sobre la independència de Catalunya van enregistrar una bona participació i un percentatge de Sí de més del 90%. La veïna població de Montbrió del Camp va enregistrar 548 vots sobre un cens de 1.744, és a dir, un 31,42% de participació. D'aquests vots, 528 (el 96,35%) van ser per al Sí mentre que 14 (2,55%) van ser per al No i 6 (1,10%) van ser en blanc.
A Maspujols van votar 224 persones d'un cens de 579 el que suposa un 38,68% de participació. Van votar Sí 208 persones (92,85%) i No 13 (5,80%). Es van enregistrar 3 vots en blanc (1,35%).
El tercer municipi del Baix Camp que ahir va fer consultes sobiranistes va ser Almoster on es van enregistrar 419 vots sobre un cens de 1.044, un 40,13 % de participació. El Sí va tenir 382 vots (91,39%) mentre que el no en va tenir 26 (6,22%). De vots en blanc n'hi va haver 10 (2,39%).

Montbrió viu la jornada amb molta expectació

La plataforma Montbrió decideix ha organitzat la consulta popular a Montbrió sense el suport de l'Ajuntament que, tal i com va passar a Cambrils, va votar en contra de la moció de suport presentada al ple per ERC. En aquest cas, però, el govern municipal està en mans de CiU.
La plataforma popular es va constituir el passat mes d'octubre i segons explicava ahir Anton Medico a Revista Cambrils Diari Digital, "no ha sigut massa difícil organitzar la consulta. A partir d'un petit nucli impulsor vam contactar amb les entitats locals i, més tard, amb amb la població en general. La plataforma ha aglutinat prop de 50 voluntaris". Al no disposar del suport municipal la seu electoral es va ubicar en un local particular.
Durant tot el dia, al voltant de la seu s'hi va mantenir una activitat constant. Al matí es va fer un esmorzar popular i al migdia, un vermut. Els timbalers Cop de Cap  i els gegants de Colònies de Montbrió també hi van actuar. A banda, durant tot el dia es va muntar una parada per a vendre material de la plataforma cívica.
La jornada va comptar amb la presència d'observadors internacionals a tots els municipis on es feien consultes. A la zona del Baix Camp-Tarragonès hi van ser presents Bjort Samuelsen, diputada del partit per la Independència de les illes Feroe, i Haritz Salaberria, alcalde de Lezo, a Guipúzcoa.

Consultes a 166 municipis

Les consultes per la independència de Catalunya realitzades ahir a 166 municipis catalans es van viure amb tota normalitat. S'estima en uns 200.000 ciutadans, un 30% dels convocats, els que van exercir el vot en la jornada d'ahir.

Comenta aquest article