Informació general

El regidor de Cultura diu que les noves instal·lacions de RTV Cambrils tenen un cost zero

Per Lluís Rovira i Barenys, Raquel Samaniego

Aspecte que presenten les obres de la nova llar d'infants municipal al carrer de Colom. Les noves instal·lacions de la Ràdio i Televisió de Cambrils s'ubicaran als baixos de l'edifici

L'única pregunta formulada amb anticipació en l'apartat de control de l'acció de govern, ahir, va ser la que havia fet el regidor del PP Francesc Garriga al darrer ple demanant al govern municipal el preu de les noves instal·lacions de la Ràdio i Televisió de Cambrils, que s'ubicaran als baixos de l'edifici que s'està construint al carrer de Colom, a l'antic solar del cinema a l'aire lliure.

La resposta del regidor de Cultura, Joan Recasens, va ser molt curta i concreta, "el cost d'execució és zero". Recasens també va afegir que ahir el consell d'administració de l'EPEL Cambrils Audiovisual va aprovar una partida de 40.800 euros en lising, dins el primer any dels cinc que es preveuen, "per a comprar material necessari per aquesta ampliació, és a dir, equips nous que es necessiten per a poder continuar amb les emissions".

Per la seva part, el regidor del PP va manifestar, fora del ple ja que el reglament no permet les rèpliques, que el cost de les noves instal·lacions tingui un cost zero era totalment fals i que la resposta donada pel regidor de Cultura no es correspon al que se li havia demanat a la pregunta.

Precs i preguntes

Mercè Dalmau, de CiU, en el torn de precs i preguntes va fer de portaveu de la Unió de Joves de Cambrils, que el passat 18 de novembre entrava a l'Ajuntament una proposta de celebració de la revetlla de Cap d'Any. Es tracta d'una festa 'Flaix History', de l'emissora Flaix FM, "de la que ja s'han fet contactes". Dalmau demanava al govern que la tingués en compte per enguany o, si més no, per l'any vinent.

Francesc Garriga, del PP, per la seva banda, demanava que el govern local fes gestions per tal que durant el període d'hivern hi hagués dues hores gratuïtes d'estacionament al pàrquing de la Concòrdia i del Port per tal de fomentar el comerç de la zona. A més, segons deia, això també es podria fer extens a les zones blaves a l'estiu com una forma de donar publicitat als comerços.

Per últim, Garriga va plantejar una nova opció per tal que cada any, per Nadal, l'Ajuntament no hagués de plantar i desplantar un gran avet a les portes del consistori. La seva proposta va ser que s'il·luminés l'avet que hi ha a la cantonada de l'edifici, a tocar de la plaça "i que és una zona ben visible per a tots". L'alcalde va contestar-li que aquell arbre al que es referia era un cedre, però Garriga remarcava que així es podria guarnir un arbre viu.

Iñaki Carnero, el regidor no adscrit, com a punt final del ple, preguntava al regidor d'Obres Públiques Joan Mas si es tenia prevista la il·luminació de la rotonda d'accés de la A-7 en direcció a Vilafortuny.

Comenta aquest article