Informació general

Es crea oficialment el Consorci de Benestar Social del Baix Camp amb seu al Forn del Tallero

Per Raquel Samaniego

Aspecte actual del Forn del Tallero, situat al carrer del Cardenal Vidal i Barraquer

Dos dels punts de l'ordre del dia del plenari d'ahir debatien l'aprovació del Consorci de Benestar Social del Baix Camp, format a tres bandes per l'Ajuntament, el Consell Comarcal i la Conselleria d'Acció Social de la Generalitat, i que tindrà seu a l'edifici del Forn del Tallero, al Barri Antic de Cambrils. De moment, com comentava l'alcalde, Robert Benaiges, el primer que s'ha de fer és marcar objectius i sistemes de gestió amb l'aprovació d'un conveni marc. Posteriorment, es farà el traspàs de serveis així com dels recursos humans, és a dir, dels treballadors, "als que sempre se'ls garantirà les mateixes condicions laborals".

La regidora del PP, Carme Cros, també és consellera comarcal, i assegurava la decisió del seu partit de votar en contra "havia estat molt estudiada". Segons va dir, "no ens sembla correcte l'atribució de funcions de cada un dels òrgans rectors, així com tampoc tenen encara assignada la quantificació econòmica que s'hi destinarà, ni s'especifica quins seran els criteris de contractació de personal. A més, tampoc hi haurà compensació econòmica per cedir el local municipal, ni queda clar com s'articula el procés de rendició de comptes, ni tampoc suposarà l'eliminació de la regidoria de Serveis Socials, motiu pel qual ens trobarem amb casos de duplicitat de funcions i excés de personal".

Abstenció de CiU

En el seu torn, Mercè Dalmau, de CiU, assegurava que qui impulsava aquest Consorci és la Generalitat de Catalunya, motiu pel qual, entre d'altres, s'abstindrien. "És positiu, però, reunir esforços per millorar els serveis. Tot i així, ens calen saber diferents aspectes, com quant personal hi anirà destinat, quins estudis han de tenir, quin és el projecte econòmic o quin és el tant per cent d'aportació econòmica de cada una de les parts". D'altra banda, CiU es qüestionava que si el Forn del Tallero havia de ser un edifici de dinamització comercial, què passava ara amb aquest projecte: "La Llei de Barris ha modificat alguns dels projectes que tenia planificats pel Barri Antic, com aquest, per exemple, o el Centre Cívic del Barri Antic, que ara ja no se sap on anirà".

Benaiges, per la seva part, que en aquest primer pas només es marquen les primeres línies de treball, és el marc jurídic del Consorci. Contestant a Dalmau, assegurava que la Torre del Llimó té la suficient capacitat per albergar tots aquests serveis que havien d'anar al Forn del Tallero, i que es garanteix que el servei que es dóna des de l'àrea de Benestar Social serà igual o millor que ara.

En el primer punt del ple sobre aquest tema es votava l'aprovació del conveni amb el Consell Comarcal, que va ser aprovat amb els vots favorables de l'equip de govern, de la PLIC i del regidor no adscrit. CiU es va abstenir i el PP va votar en contra. Per altra banda, també es votava l'aprovació inicial del Consorci i dels seus estatuts, que van aprovar-se amb el vot a favor de l'equip de govern i del regidor no adscrit, votat en contra pel PP i amb les abstencions de CiU i de la Plic.

Comenta aquest article