Informació general

Es restringeix la circulació a vehicles pesats al carrer de Ramon Llull del barri del port

Per Redacció

 
 
A dalt, el carrer de Ramon Llull, al port. A sota, imatge de la remodelació del carrer de Constantí, a la urbanització de Marcambrils.
L’equip de senyalització de la Policia Local de Cambrils ha implantat una restricció de circulació a vehicles pesats al carrer de Ramon Llull, al barri del port. La reforma pretén millorar la seguretat de la circulació al llarg del carrer, que es veia afectat per la manca d’espai que tenien aquests vehicles per circular i que posava en perill l’estat dels turismes estacionats en ambdós costats.

El carrer de Ramon Llull, en el tram comprés entre el carrer de Pau Casals i la rambla de Jaume I era la via més transitada per molts transportistes per passar del barri del Port al nucli urbà de la Vila. Tradicionalment, aquest carrer ha permès la circulació d’aquests vehicles pesats. Aquesta senyalització, però, procedia dels anys 60, quan l’amplada dels cotxes era més reduïda. Tot i així, les necessitats actuals feien palesa la necessitat de restringir al carrer la circulació d’aquests tipus de vehicles, donat que amb la crescuda de l’amplada dels turismes d’ús privat, les furgonetes i camionetes que allí s'estacionen, gairebé no tenien espai per passar per l'únic carril existent.
 
A fi de solucionar aquest problema, s’ha instal·lat una senyalització que restringeix la circulació d’aquest tipus de vehicles, desviant el trànsit pel carrer d'Eduard Toldrà, un carrer que es troba en unes condicions òptimes per permetre la seva circulació. 

Reordenació del carrer de Constantí

D'altra banda, també s'ha reordenat la circulació en un tram del carrer de Constantí, situat a la urbanització Marcambrils. La reforma ha comprés la reordenació entre l’avinguda de Catalunya i el carrer de Sant Carles, comportant la transformació de la via en sentit únic de circulació i la creació de marques viàries i pilones de pas protegit per a vianants.
 
La reforma ha sorgit arran de la demanda veïnal, comunicada per l’Associació de veïns en una reunió que va tenir lloc durant el mes de novembre amb la regidora de Protecció Ciutadana i Mobilitat, Laura Forcadell, i els caps de la Policia Local de Cambrils i els Mossos d’Esquadra.

Comenta aquest article