Cultura

S'entreguen els premis de pintura, fotografia, narrativa marítima i la beca de recerca Vila de Cambrils 2009

Per Berta Ruiz

Foto de grup amb tots els premiats en les categories de fotografia, pintura, narrativa i beca de recerca

La sala de plens de l'Ajuntament de Cambrils es va omplir ahir diumenge al migdia, amb el lliurament dels premis Vila de Cambrils 2009. Un multitudinari acte que també va servir per encetar la programació cultural de la Festa Major de la Immaculada d'enguany. En l'edició d'enguany es va lliura el 2n Premi de Narrativa Marítima Vila de Cambrils "Josep Lluís Savall", el 23è Premi de Fotografia Vila de Cambrils, la 8a Beca de Recerca Vila de Cambrils i el 29è Premi de Pintura Vila de Cambrils. L'acte va comptar amb la presència de l'alcalde –Robert Benaiges–, el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils –Joan Recasens–, la directora dels serveis territorials del departament d'Interior de la Generalitat –Hortènsia Grau–, el director de l'Obra Social i Comunicació de Caixa Tarragona, Xavier Bas, així com alguns regidors del consistori cambrilenc. L'acte va ser presentat per Josep M. Pallisé, acompanyat d’imatges de les obres guanyadores.

2n Premi de Narrativa Marítima Vila de Cambrils "Josep Lluís Savall" per a Carme Lafay

Per segon any consecutiu es va entregar el Premi de Narrativa Vila de Cambrils "Josep Lluís Savall". Enguany, s'hi han presentat un total de vuit obres, tres més que l'any. En aquesta segona edició, el premi ha anat a parar a l'obra "Tots tenim secrets" de Carme Lafay Bertran de Barcelona. Carme Lafay és metgessa radiòloga a l'Institut Català de la Salut i fa tres temporades que presenta dos programa literaris a dues ràdios de Barcelona. Regularment publica articles en diverses revistes digitals i l'any 2005 va publicar la seva primera novel·la "Yo no soy tuya". Actualment té dues novel·les pendents de publicar.

23è Premi de Fotografia Vila de Cambrils

Els tres primers premis de fotografia van ser per a Albert Porres Viñes de Cambrils i la fotografia "Día de frío"; "Exterior" de Carlos Seisdedos Fernández de La Llagosta i "Miami-Beach" de Joan Serrano Zoroa a Ripollet. Les altres fotografies adquirides per a la Fototeca Municipal van ser "Composición" de Luís Leandro Serrano de Cornellà de Llobregat; "Desde el puente" d'Ángel Benito Zapata de Logronyo; "Colegio coránico" de José Luís García García de Màlaga; "Human" de José A. Torres Tabanera de Màlaga; "The last bird" de Raul Villalba de Buenos Aires; "Bardenas II" de Juan Antonio Palacios d'Eibar i "En blanco-Geometría" de José Ramón Moreno Fernández de Saragossa.
Cal destacar que, enguany s'han presentat un total de 570 fotografies –150 més que en l'edició anterior– de fotògrafs d'arreu de Catalunya, de l'Estat i d'altres països.

8a Beca de Recerca Vila de Cambrils per a Josep Bertran Cuders

En l'acte d'ahir també es va fer entrega de la 8a Beca de Recerca Vila de Cambrils al professor cambrilenc Josep Bertran Cuders pel projecte "La transició democràtica a Cambrils". Josep Bertran Cuders ha realitzat i impartit diversos cursos i seminaris sobre història de Cambrils, i ha publicat alguns treballs de recerca com "El franquisme a Cambrils". També va ser guanyadora de la 3a Beca de Recerca Vila de Cambrils l'any 1999-2000. Enguany, s'hi han presentat un total de quatre obres, que segons va dir Robert Benaiges, "suposen un potencial de recerca, humanisme i anàlisi de diferents qüestions relacionades amb Cambrils i amb els seus personatges".

29è Premi de Pintura Vila de Cambrils

Per tancar l'acte de lliurament de premis es va procedir a fer l'entrega de premis en l'apartat de pintura. El primer premi de promoció local va ser per a l'artista cambrilenca Bali Cejas Morillo i la seva obra "4x4". El primer Premi de Pintura Vila de Cambrils va ser per a l'obra "El Dorado" de Luís Alberto Timón de Barcelona; el segon premi va ser per a l'obra "Sense títol" d'Eugeni Fabregat Rodríguez de Tarragona i el tercer premi va ser per a "Les distàncies de la mirada" de Daniel Berdala Estruch de Barcelona.
En aquesta 29a edició als premis de pintura s'hi han presentat un total de 104 artistes procedents d'arreu, que han proposat un ampli ventall de tècniques, estils i temàtiques.

Les obres seleccionades al 29è Premi de Pintura Vila de Cambrils es poden veure a la sala Àgora del consistori cambrilenc fins el 8 de gener, mentre que les obres seleccionades als premis de fotografia es poden veure a la sala Àmbits del Centre Cultural.

Comenta aquest article