Informació general

CiU denuncia "la manca de transparència de l'equip de govern i els entrebancs per accedir a la informació"

Per Redacció

El grup municipal de Convergència i Unió (CiU) a l'Ajuntament de Cambrils denuncia en un comunicat de premsa emès el passat divendres, "la manca de transparència de l'equip de govern". A la vegada, des de CiU denuncien "els entrebancs que l'equip de govern posa per a que puguem accedir a la informació".

En el comunicat CiU es critica que, "a l'Ajuntament de Cambrils hi ha la màxima que qualsevol funcionari de la casa ha de comunicar i demanar autorització a alcaldia de qualsevol sol·licitud d'informació que per part de l'oposició es requereixi. Atès aquest inconvenient, des del grup municipal de Convergència i Unió, hem optat per efectuar les sol·licituds d'informació per escrit. Tot i amb això, actualment ens trobem en el punt que no disposem d'una informació sol·licitada per escrit i reclamada per diferents vies". Sobre aquesta informació, CiU especifica que, "ens referim a la sol·licitud sobre la despesa de l'any 2007 en disseny, edició i distribució de les diferents publicacions del departaments de l'Ajuntament, sol·licitada per escrit el 14/05/2008. I la mateixa sol·licitud però de l'any 2008, sol·licitada el 21/04/2009".

El comunicat de CiU afegeix que, "en el ple de juliol de 2009 es van reclamar aquestes informacions, en el ple de setembre de 2009 es van tornar a reclamar amb la resposta de l'alcalde que se'ns facilitaria la informació aquella setmana. Es va tornar a reclamar la informació a través d'un correu electrònic el 6/10/2009, sense obtenir cap resposta".

Des de CiU denuncien "la manca de transparència de l'Ajuntament de Cambrils a part que no compleixen amb la normativa vigent, ja que hi ha retards en donar informació requerida de més d'un any. Amb aquestes actuacions l'equip de govern no permet que els regidors exercim el nostre dret a la informació".

Comenta aquest article