Informació general

Es presenten els actes de la Festa Major de la Immaculada, la festa més "tradicional" del calendari festiu cambrilenc

Per Berta Ruiz



Joan Recasens, Jordi Savall i Robert Benaiges, ahir, en la presentació dels actes de la Festa Major
Un any més, arriba la Festa Major de la Immaculada, la festa més tradicional del calendari festiu cambrilenc. De fet, aquest mateix cap de setmana arrenca el programa d'activitats, que s'allargarà fins el proper 13 de desembre amb la commemoració del Setge de Cambrils. Ahir al matí, es presentava en roda de premsa el programa d'actes, a càrrec de l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges–, el regidor de Joventut i Festes –Jordi Savall– i el regidor de Cultura, Joan Recasens.

S'enceta el programa cultural, amb els premis Vila de Cambrils 2009

Tots tres van fer un ampli repàs dels actes d'enguany, i van coincidir en definir aquesta festa com "la més tradicional i la més propera a tots els cambrilencs". Pel que fa a la vessant cultural, cal destacar que aquest mateix diumenge 29 de novembre tindrà lloc el lliurament dels premis Vila de Cambrils, enguany en les categories de pintura, fotografia, narrativa marítima i la beca de recerca. Els actes seguiran la propera setmana amb la inauguració del Mercat de Nadal el proper dia 4 i també l'encesa oficial de l'enllumenat nadalenc, aquell mateix dia a les 19 hores a la plaça de l'Ajuntament.

Pel dissabte 5 de desembre, també hi destaquen la posada en marxa de l'itinerari guiat pel Barri Antic "La memòria de la Pau" i la inauguració de la rehabilitació del refugi del carrer de les Creus. Aquell mateix dia a les 18 hores de la tarda, també es farà l'acte d'inauguració del local de les entitats festives cambrilenques, situat al carrer de Santa Joaquima de Vedruna. Diumenge 6, també es farà un acte molt popular i participatiu com la Festa de l'Oli Nou a les instal·lacions de la Cooperativa, mentre que dilluns 7 donarà pas al teatre amb el grup cambrilenc Xerinola i l'obra "El meu veí és un barrut".

8 de desembre, Festa Major de la Immaculada

El dia 8 de desembre, festivitat de la Immaculada, tindran lloc els actes centrals del programa d'enguany. Com és tradició es farà la missa major, i posteriorment la processó de la Immaculada pels carrers del barri antic, amb el seguici i la ballada dels diferents elements festius cambrilencs. Aquest mateix dia al matí, i en l'àmbit esportiu, també es farà el tradicional torneig de futbol-7. Per la tarda, el Palau Municipal d'Esports serà l'escenari del concert i del ball de Festa Major.

Commemoració del Setge

El diumenge 13 al migdia, com cada any, es farà la commemoració del Setge de Cambrils al portal del carrer Major. Enguany, l'espectacle que acompanyarà l'acte s'anomenarà "Espectacle 1640" i anirà a càrrec de Forani Teatre. Durant l'acte hi haurà les actuacions de la Coral Verge del Camí, de la Colla Gegantera Tota l'Endenga, el Ball de Bastons de Cambrils, el Ball de Diables Els Cagarrieres i els Amics de la Sardana.

Comenta aquest article