Informació general

L'actor Francesc Orella, premi Nacional de Teatre i protagonista de Les veus del Pamano i Ventdelplà, visita Cambrils

Per Cristina Sierra

L'actor Francesc Orella a la platja del Regueral de Cambrils, el passat diumenge al migdia

L’actor català, Francesc Orella, està més d’actualitat que mai gràcies al paper d’alcalde falangista en la producció de TV3, Les veus del Pamano, i per la seva interpretació del pagès Tomàs Rossinyol a Ventdelplà. Orella va visitar Cambrils aquest passat diumenge per motius familiars, ja que és nebot del cambrilenc Jaume Badia i Revista Cambrils Diari Digital va mantenir una entrevista amb l’actor, que recentment ha estat guardonat amb el premi Nacional de Teatre.
Les veus del Pamano
, emesa la setmana passada, ha estat tot un èxit d’audiència i Orella va afirmar que aquesta producció, gravada fa just un any, “es refereix a lo complicat que és la memòria històrica". L’actor feia el paper de’n Targa, un alcalde falangista amb caràcter fort que per interpretar-lo “has d’entendre perquè actua d’aquesta manera”.

Premi Nacional de Teatre

Enguany l’actor ha rebut el Premi Nacional de Teatre tot i que va explicar que intenta mantenir els peus a terra i que s’ha de controlar l’ego. “Estic molt content que agradi la meva feina i el meu objectiu és fer-ho bé, però rebre un premi no ha de ser un objectiu, és un estímul per evolucionar com actor”, va afirmar.
Per l’any vinent Francesc Orella té pendents tres projectes: continuar amb la sèrie Ventdelplà
, assajar una obra de teatre que s’estrenarà al mes de gener al Teatre Nacional de Catalunya i rodar la pel·lícula Los ojos de Julia, amb la Belén Rueda i el Lluís Homar, entre d’altres actors coneguts. En aquesta producció, de Guillermo del Toro, Orella interpretarà a un inspector de policia que porta el cas d’una mort. “És un thriller que tindrà molta promoció, la pel·lícula està molt cuidada”, va explicar.

 

(L’entrevista íntegra amb Francesc Orella es podrà llegir a l’edició en paper del mes de novembre de Revista Cambrils)

Comenta aquest article