Informació general

El científic Charles Darwin ja té oficialment el seu carrer a Cambrils

Per Raquel Samaniego

L'alcalde, acompanyat pel regidor de Promoció de Ciutat i per la directora de l'Escola d'Hoteleria i Turisme, van descobrir ahir al matí la placa que dóna nom a l'avinguda de Charles Darwin

L'avinguda que va des de la font del Centenari fins a la zona esportiva municipal ja té nom oficial: Charles Darwin. L'Ajuntament ha volgut atorgar-li aquest nom en commemoració del bicentenari del naixament d'aquest científic naturalista i del 150è aniversari de la publicació de la seva obra 'L'origen de les espècies'. Ahir al matí, l'alcalde de Cambrils —Robert Benaiges—, el regidor Oliver Klein, i la directora de l'Escola d'Hoteleria i Turisme, Carme Duch, van descobrir la placa que dóna nom a aquest vial.



Detall de la placa que ahir es va instal·lar a
la nova avinguda de Charles Darwin
Aquesta avinguda serà en un futur un vial de molta importància de la ciutat. De moment ja connecta el nucli urbà amb la zona esportiva, i properament ho farà també amb futures instal·lacions com les estacions del ferrocarril, d'autobusos o la terminal del tramcamp. Amb la posada en funcionament d'aquestes infraestructures, l'avinguda de Charles Darwin serà molt transitada pels viatgers que arribin a Cambrils i que hagin d'agafar el tren a la nova estació.

Obra enllestida en vuit mesos amb un cost 1,9 milions d'euros

De moment, però, aquesta via no està preparada per rebre la intensitat de trànsit peatonal i de vehicles que la caracteritzarà en un futur. Per això, l'Ajuntament ha redactat un projecte d'urbanització que tindrà moltes similituds al vial paral·lel que hi ha a l'altra banda de la riera, anomenada avinguda d'Adelaida. En un total de superfície de 18.983 metres quadrats, es preveu la pavimentació del carrer, el soterrament de tots els serveis, la construcció d'un carril bici, una ampla vorera i plantació d'arbrat, entre d'altres trets. Aquests treballs tindran un cost d'1,9 milions d'euros i es preveu que l'obra estigui enllestida en uns 8 mesos.

Robert Benaiges va manifestar que és "un honor i un orgull" donar-li a Darwin el nom d'un carrer que serà "tant important des del punt de vista de comunicació i serveis".

Xerrada al Centre Cultural sobre la figura de Darwin



Jesús Mosterín és catedràtic de lògica i filosofia de la Universitat de Barcelona i investigador del CSIC
Jesús Mosterín és catedràtic de lògica i filosofia de la Universitat de Barcelona i investigador del CSIC. Ell va ser l'encarregat, ahir a la tarda, d'oferir una conferència al Centre Cultural i Ocupacional sobre la figura de Darwin, tant el que va representar al seu temps i el que representa ara en el moment actual. Mosterín, ponent de nombrosos actes dedicats a Charles Darwin en aquest any que es commemoren els dos aniversaris, considera "increïble" la quantitat d'actes i xerrades que s'han fet arreu del territori, però no només en àmbit nacional o estatal, sinó que, com ell deia, "si Darwin estigués viu no podria tenir cap queixa de la gran quantitat d'actes que li han fet a nivell internacional. Jo no havia vist mai que la commemoració a un científic fos tan universal com aquesta", concloïa.

Comenta aquest article