Cultura

Música, astronomia i univers s'uneixen en un nou concert a la Cripta de l'Ermita

Per Raquel Samaniego

 
 
Nestor Eidler, a dalt, i Rodolfo Nanni, a baix, van oferir un concert, conjuntament amb Irene Aizemberg, ahir a la Cripta de l'Ermita de Cambrils
Música i astronomia van ser ahir un sol concepte en el concert que tres músics van oferir a la Cripta de l'Ermita, a les set de la tarda, en motiu de la Setmana de la Ciència.

Nestor Eidler al violí, Rodolfo Zanni al violoncel i al bandoneó i Irene Aizemberg al piano, van transportar als assistents a l'univers, ja que la primera peça de música va ser, precisament, el so que la sonda Voyager de la NASA va captar al sistema solar quan s'acostava als diferents planetes. Nestor Eidler va explicar que hi ha molta relació entre música i astronomia, "perquè tant la música com l'univers és vibració i, per tant, les seves lleis són les mateixes".

Obres del programa

Aquest violinista argentí resident a Barcelona, explicava que havien escollit algunes obres de Bach per ser "un compositor molt còsmic, ja que ell deia que ho dedicava tot a la glòria de Déu". Per això, després d'escoltar l'enregistrament del so en l'espai, el públic va poder gaudir de Suite en Sol per a violoncel i la Segona partita per a violí sol, ambdós de Bach; Across the stars i La llista de Schindler, de John Williams; i Adios Nonino, Soledad, Lo que vendrá i Otoño Porteño, d'Astor Piazzolla.

Comenta aquest article