Cultura

La Biblioteca tanca "Les etapes de la vida" amb una sessió dedicada a la vellesa i a la mort

Per Berta Ruiz



Un moment de la sessió de contes, ahir a la tarda a la Biblioteca Municipal
La Biblioteca Municipal va tancar ahir a la tarda el cicle de contes "Les etapes de la vida" amb la darrera sessió dedicada a la vellesa madura. Després de recorre les diferents etapes de la vida d'una persona, ahir va ser el torn de l'etapa relacionada amb la vellesa i la mort.

La sessió va anar a càrrec d'Àngels Ollé que va explicar dues històries: la primera va ser el conte popular català anomenat "El cavaller de Milà" que dóna una lliçó sobre que "els vells han de saber morir". I un altre conte modern anomenat "El Tres Botons" que parla sobre la grandesa de l'amistat i de la bondat de les persones.

Àngels Ollé va explicar a Revista Cambrils Diari Digital que, "formo part d'un grup de mestres jubilades recuperadores de contes orals. Ens dediquem a recuperar la forma popular d'explicar contes, és a dir, amb la veu, amb el to de veu i amb el llenguatge visual. El ritme dels contes venen marcats per la mirada dels nens, els seus ulls van marcant la història. A més, la paraula crea imaginació, perquè cadascú es pensa la història d'una manera diferent".

Comenta aquest article