Cultura

Cambrils decideix fer un parèntesi en la trajectòria conjunta amb Salou de la Banda de Música Costa Daurada

Per Raquel Samaniego

Primera actuació de la Banda de Música Costa Daurada al Teatre Auditori de Salou, el febrer d'enguany

La Banda de Música Costa Daurada, formada per alumnes de les Escoles Municipals de Música de Cambrils i Salou fa un any, ha deixat de funcionar de manera conjunta després que Cambrils trobés "dificultats a l'hora d'encaixar horaris i, a més a més, per la sobrecàrrega de feina dels seus integrants",  tal com ha explicat el regidor d'Educació de l'Ajuntament de Cambrils —Salvador Matas—, a Revista Cambrils Diari Digital. Matas també ha dit que "després d'un any en marxa vam reunir-nos amb Salou, tant amb el regidor d'Educació com amb els tècnics, per tal d'avaluar la feina feta i fer balanç. Nosaltres creiem que ha estat una experiència molt positiva, un projecte ciutadà molt important, però es sobrepassa la càrrega de feina que tenen els nostres alumnes i també ocasionava problemes organitzatius".

Les tres bandes de vent que integren l'Escola de Música de Cambrils, a nivell elemental, mitjà i superior, formaven aquesta Banda Costa Daurada. Eren una seixantena de cambrilencs i una quarantena més de Salou que assajaven una vegada al mes una sèrie d'obres de manera conjunta. En aquest any han realitzat quatre actuacions, dues en cada població, que han comptat sempre amb una molt bona resposta per part del públic.

Descans d'un any

La proposta de Cambrils a Salou va ser deixar-ho un any. Matas ha comentat que per que la banda conjunta es torni a posar en marxa l'any vinent, durant aquest curs s'ha de debatre com portar-la endavant sense que comporti aquests problemes d'organització. "De moment deixem el projecte comú i ens centrem en assajos de caire intern i no en actuacions públiques", diu. Així, per tant, cada una de les bandes de vent de l'Escola de Música continuarà la seva formació individualment, al seu ritme, per tal de consolidar iniciatives més endavant. A més, es té pensat que es pugui apuntar gent professional encara que no siguin alumnes de l'Escola de Música.

La Banda continua només amb els alumnes salouencs

Revista Cambrils Diari Digital s'ha posat en contacte amb el regidor d'Educació de l'Ajuntament de Salou —David Ninyà— i aquest ha assegurat que la voluntat de Salou havia estat sempre la de seguir endavant amb la participació conjunta de les dues poblacions a la Banda de Música Costa Daurada, "precisament vam ser nosaltres qui vam convocar una reunió a Salou per parlar d'aquesta qüestió i va ser llavors quan els tècnics cambrilencs ens van comunicar que de moment no seguien", comenta. La població veïna, per tant, continuarà assajant per fer actuacions durant aquest any.

Comenta aquest article