Tema del mes

El Carnaval es reprèn amb força

Per Raquel Samaniego


El Carnaval a Cambrils es va reprendre amb força després de vuit anys de no celebrar-se. Més de 1.000 persones, entre grans i petits, van participar en una rua caracteritzada per la il·lusió de molts ciutadans i el bon temps que va acompanyar les 16 comparses.

Fent el recorregut, es va poder veure una tribu africana, pirates, fitxes de parxís, espantaocells, formatges Babybel, follets, animadores, fades, hippies, obrers, llops i caputxetes vermelles, àngels i dimonis, animals del zoo, sacs de diners, pagesos i la ja famosa galera acompanyada d’uns bons cuiners de Cambrils.
La rua va començar pels volts de les 17.30 hores al passeig d’Albert. Seguidament, va baixar pel passeig de La Salle fins a creuar el pont de la riera a la cruïlla amb la plaça de la Constitució i després van baixar pel carrer de Robert Gerhard. Posteriorment, van recórrer tot el passeig Marítim fins a la rotonda del Club Nàutic i van pujar per la rambla de Jaume I, per acabar la rua en direcció a l’Ajuntament.

Millor del que esperaven
Els organitzadors de la festa van ser els joves de la Nit d’Artistes de Cambrils (NAC), amb el suport de l’Àrea de Festes de l’Ajuntament. Marc Luque, membre de la NAC, va explicar a Revista Cambrils que estan “contentíssims amb la participació de la gent”, ja que van veure que molts ciutadans van sortir al carrer a veure-ho. A més, va dir que “va ser millor del que prevèiem, perquè els carrers estaven plens i tot va sortir bé. Ara toca descansar, però ja amb ganes que arribi l’any vinent i, si pot ser, per fer-ho millor”.
Van ser unes tres hores de rua plena de color, música i mil quilos de confeti. Els membres de la NAC van explicar que en un inici esperaven “unes 8 o 10 comparses, i ja pensàvem que allò podia ser un èxit”. Esperen que, per altres anys, grups d’amics i famílies que marxen a veure el Carnaval a d’altres poblacions properes es quedin a la seva ciutat.
La NAC va voler remarcar que aquest ha estat un any de prova i que any rere any aniran millorant les coses que potser enguany no han agradat. “Aquest any ens ha servit per recollir molta gent que volia fer el Carnaval, ja que arrancar és el més difícil. Esperem que cada any puguem anar millorant”, explicava el Marc.

Concert i ball com a fi de festa
El concert de Carnaval es va fer al Palau Municipal d’Esports, a partir de les 22.30 hores, a càrrec de Gino Diamantini i CatRock, i estava adreçat a tot tipus de públic, des dels més petits de casa als més grans. Durant el concert, els organitzadors van fer entrega d’un record a cada colla per la seva participació en aquesta represa del Carnaval. Segons va explicar el regidor Jordi Savall, anys enrere es va deixar de fer aquesta festa perquè hi va haver una picabaralla d’entitats, “ja que a l’hora de donar els premis sempre hi havia discòrdia. Per això, veig molt encertat que enguany entreguin records”.
L’Ajuntament s’ha gastat uns 15.000 euros per recuperar el Carnaval a Cambrils, diners entre els quals hi ha la subvenció que ha rebut la NAC per contractar els concerts, entre d’altres aspectes. La rua, a més, va disposar d’una assegurança de responsabilitat civil.

Reconeixement de Reus al Carnaval de Cambrils
D’altra banda, la NAC va rebre un reconeixement, el divendres 20 de febrer a la nit, de mans de la Germandat dels Set Pecats Capitals de Reus per la seva recuperació de les festes de Carnaval a Cambrils.

1. Els babycao de l’EAIG Gent de Mar
2. Els medievals de l’AMPA de CEIP Guillem Fortuny
3. Les fitxes de parxís de l’AMPA del CEIP Cambrils
4. El High School Musical de l’AMPA del CEIP Marinada
5. El grup de Bon Rotllo disfressats de Peter Pan i Campanilles
6. “Paz, amor y el Plus para el salón” de l’APA del CEIP Joan Ardévol
7. “La crisi de la construcció” de AAVV Nou Cambrils
8. “Els pirates” de Tot amb pa-na’ts

Comenta aquest article