Primeres medalles de la temporada per a les judokes cambrilenques Sarai Bravo i Laura Estrada

Per Miquel A. Díaz

D'esquerra a dreta: els judokes cambrilencs Yeison Quiros, Sarai Bravo i Laura Estrada

El passat dissabte 7 de novembre la Federació Catalana de Judo va organitzar el primer rànquing català per a la categoria cadet –judokes nascuts entre els anys 1994 i 1995– de la temporada 2009-2010.

Tres judokes cambrilencs d'aquesta categoria van participar en aquesta competició disputada al poliesportiu Llars Mundet de Barcelona. Aquesta va ser la primera prova per assolir la classificació en el campionat d'Espanya de 2010. Segons la classificació que els judokes obtenen en aquests rànquings, la Federació Catalana de Judo atorga una puntuació a cada judoka que es va sumant a les puntuacions que s'obtenen en posteriors campionats, i al final de la temporada els judokes amb més punts són els que formaran part de la selecció catalana de judo per disputar el campionat estatal.

Tres judokes cambrilencs

Els judokes del CE Judo Cambrils que hi van participar van ser Laura Estrada al pes de -63 kg., Sarai Bravo al pes de -70 kg. i Yeison Quiros en la categoria de -55 kg. Sarai Bravo va ser la primera judoka local en lluitar, i tot i estar molt per sota del límit de pes en relació a les seves contrincants, va fer un campionat excel·lent lluitant amb molta elegància sense perdre cap combat i guanyant en aquesta categoria. Amb aquest resultat, Sarai Bravo comença la temporada sent la número u catalana del seu pes.

Per altra banda, Laura Estrada va haver de conformar-se amb la medalla de bronze perdent dos dels cinc combats que va disputar. Els nervis del primer combat li van fer cometre una sèrie d'errades en els atacs que la seva rival no va deixar escapar. En el segon combat, una errada de la cambrilenca, també va ser aprofitat per la seva rival. Laura Estrada comença la temporada sent la judoka catalana número tres del seu pes

Més mala sort va tenir la representació masculina del club local ambYeison Quiros que no va poder pujar al podi i per tant, no va poder assolir cap punt. Cal destacar que aquesta era la primera competició de nivell en la que participava aquest judoka, i la inexperiència en combats de competició es va notar a l'hora de reaccionar per part del judoka local. Malgrat no haver superat cap dels dos combats de classificació, Yeison Quiros va tenir una actitud i una predisposició per la lluita molt positiva durant tot el campionat.