Cultura

El concert d'Esther Martínez i Medir Bonachí obre el cicle de Concerts de Tardor a la Cripta

Per Josep Maria Ferrando, Berta Ruiz

La soprano Esther Martínez i del pianista Medir Bonachí van interpretar un conjunt d'àries

El temps no va acompanyar ahir a la nit a l'estrena del nou cicle de Concerts de Tardor organitzats per la Coral Verge del Camí i l'Àrea de Cultura de Ajuntament a la Cripta de l'Ermita.
De tota manera un bon grapat d'espectadors va assistir a aquest primer concert, amb la col·laboració de l'Associació d'Amics de la Música de Valls, per escoltar i gaudir de l'actuació de la soprano Esther Martínez i del pianista Medir Bonachí, que van interpretar un conjunt d'àries per a soprano i piano que incloïen tan obres d'autors clàssics com a alguns de més contemporanis: Enric Granados, Xavier Monsalvatge, Pablo Sorozabal, Amadeo Vives, Vicenzo Bellini i Giacomo Puccini entre d'altres. Hem de repetir de nou que les especials qualitats sonores de la Cripta van fer que la veu de la soprano Esther Martínez rebés els continus aplaudiments del públics assistent, malgrat com hem dit, la ventada que feia ahir. El cicle de concerts compta amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona i la Generalitat de Catalunya.

Set concerts de gran qualitat i de diferents gèneres

El passat divendres al matí es presentava en roda de premsa el XVII Cicle de Música Vocal. L'acte va comptar amb la presència del regidor de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils –Joan Recasens– i la directora de la Coral Verge del Camí, Núria Ortoneda, que van fer repàs de la nova programació del cicle de Concerts de Tardor. Ambdós van destacar la gran qualitat del programa d'enguany i la gran varietat d'estils, des de música clàssica, música jazz, música del renaixement o musicals.

Aquest passat diumenge s'encetava el cicle, que continuarà el dia 22 de novembre a les 20 hores amb l'actuació del Cor Femení Scherzo sota la direcció i l'acompanyament al piano d'Alan Branch, que interpretaran "A little jazz mass". El dilluns 23 de novembre a les 19 hores serà el torn de Néstor Eidler al violí, Rodolfo Zanni al violoncel i bandaneó i Irene Aizemberg al piano. Aquest trio interpretarà el programa "Música i Astronomia", en el marc de la Setmana de la Ciència. El dissabte 28 de novembre a les 20 hores tindrà lloc el concert amb el Cor Cabanilles de l'Schola Cantorum d'Algemesí que interpretarà la Petita Missa Solmne de G. Rossini amb l'acompanyament al piano de Jordi Pellicer i la direcció de Júlia Oltra. El 13 de desembre tindrà lloc el concert de Nàiades amb el Cor de Noies, mentre que el dia 20 de desembre serà el torn del tradicional concert a càrrec de la Coral Verge del Camí i la coral infantil que presentaran una producció pròpia amb el grup instrumental Lympha. Finalment, el dia 3 de gener es farà el concert del Quintet de Solistes de la Camerata XXI i el narrador David Puertas que presentarà el programa "Valsos i polques".

Els concerts dels dies 23 de novembre, 20 de desembre i 3 de gener són gratuïts, mentre que la resta tenen un preu de 5 euros. Cal destacar que al concert del dia 13 de desembre que es podrà col·laborar amb la Marató de TV3 i en el concert del dia 20 de desembre al Concert de Nadal de la Coral Verge del Camí es podrà col·laborar amb Càrites Cambrils.

Comenta aquest article